Hlavní obsah

O překvapení z Olomouce, zářící Kometě, chytrých nákupech Vítkovic i poloprázdné sklenici z Liberce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před týdnem se reportéři Sport.cz zaměřili v pravidelném podcastu Za mantinelem na dno extraligové tabulky, teď naopak hledí na její přední příčky. Jak se na Olomouci (ne)odrazil odchod Davida Krejčího, po kterém kdekdo očekával její pád? Jak Vítkovice postupnými nákupy sestavily tak silný útok, že nepřekvapí jejich současná druhá příčka a i to, jak Kometa zase začíná zářit, rozebírají v podcastu hokejoví novináři Martin Kézr a Robert Sára.

Upoutávka k podcastu Za mantinelem.Video: Sport.cz

 
Článek

V tabulce je sice "schovaná" na šestém místě, jenže dva odložené zápasy oproti konkurenci ukazují, že Olomouc prožívá báječný vstup do sezony. Neublížil jí návrat Davida Krejčího do NHL, naopak jako by se další hráči od něj leccos přiučili a teď sami ukazovali. "Mladí spoluhráči ho mohli pozorovat a určitě od něj spoustu poznatků okoukali. V útoku to s ním šlo jednodušeji, teď musíme ofenzivní úkoly rozložit mezi víc hráčů, ale zatím to klape," řekl o Krejčím a své olomoucké partě brankář Branislav Konrád.

Má pravdu. O 26 vstřelených branek se zatím podělilo 14 hráčů, k tomu se tým z Hané spoléhá na velezkušenou defenzivu a brankářskou jistotu.

Vítkovice zase odehrály devět z 12 utkání venku, přesto ztrácí jediný bod na vedoucí Pardubice. Doma jsou dokonce stoprocentní se skóre 10:2. V prvních dvou útocích mají sílu, což se projevuje i v přesilovkách (25 procent využití) a druhým nejlepším oslabením (85 procent). Varovat ale před uspokojením musí 57 dvouminutových trestů, což je po Kladnu druhý nejvyšší počet v soutěži. A pakliže by oslabení začalo haprovat, může to tým srazit.

Za ostravskou cestou vzhůru ale bezesporu stojí šikovné nákupy z posledních sezon. Také o nich je v podcastu řeč. Stejně jako o znovuzrození brankáře Marka Čiliaka či naštvání pardubického gólmana Dominika Frodla, které ale vyneslo dvě nuly z posledních mačů. I zvláštním libereckém kouzlu, které přitahuje remízy.

Reklama