Hlavní obsah

Poklona Kačarabovi, složil ukrajinskému kapitánovi kompliment trenér s medailí z evropského šampionátu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je posledním trenérem, který dovedl českou fotbalovou reprezentaci k medaili na mistrovství Evropy. Před jedenácti lety na šampionátu v Dánsku vybojoval s národním týmem do jednadvaceti let bronz. Jakub Dovalil působící nyní v Lotyšsku v podcastu Bodlo na Sport.cz hodnotil odvetná představení českých zástupců v Konferenční lize. Sparta po souboji s Partizanem Bělehrad vyklidila pozice, Slavia vyšla z konfrontace s Fenerbahce vítězně a těší se na osmifinále proti LASK Linec.

Upoutávka na podcast Bodlo s Jakubem DovalilemVideo: Sport.cz

 
Článek

„Musíme ocenit, jak si Slavia poradila s Fenerbahce. Je to výborný soupeř se skvělými fotbalisty. Neberu tvrzení, že už turecký tým nemá sílu jako v minulosti," pronesl rozhodně Jakub Dovalil.

„Slavia obě utkání držela pod kontrolou. Důležitý byl vstup do utkání, což ostře kontrastovalo se vstupem Sparty. Od první minuty se slávisté na soupeře vrhli, Turci měli problém zachytit tempo. Slavia vyhrávala souboje, hrála kolmo směrem k brance protivníka, všechno v rychlosti," oceňoval výkon klubu z Edenu Dovalil.

A z ofenzivy úřadujícího českého šampiona byl nadšený. „Jednadvacet střel za zápas, to je neuvěřitelná bilance. Ohromující. To je střela prakticky každých pět minut. Když se podíváme na hru Slavie, je patrné přepínání různých systémů. V jednu chvíli hraje vzadu na tři hráče, vzápětí na čtyři. Současně jsou její hráči děsně rychlí v ofenzivě. Pro soupeře je to strašně složité," chválil Trpišovského svěřence Dovalil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Ukrajinští fotbalisté Slavie Maksym Talovjerov a Taras Kačaraba během děkovačky s fanoušky po utkání play off Evropské konferenční ligy UEFA s Fenerbahce.

Zaujal jej i výkon stopera Tarase Kačaraby, který nastoupil do utkání s kapitánskou páskou. „Před Kačarabou musíme smeknout. Překvapilo mě, jak zápas zvládl. Nebojím se říct famózně. Myslel jsem, že nebude ani na lavičce. Situace pro něj musí být složitá. Klobouk dolů," připomínal Dovalil, že v den utkání byla Ukrajina napadena Ruskem.

A zatímco Slavia se těší na bitvu o čtvrtfinále, které by v souboji s LASK Linec nemělo být nedosažitelné, Sparta považovaná v konfrontaci s Partizanem Bělehrad za favorita vyhořela.

Po domácí těsné prohře nezvládla ani odvetu. „Sparta neměla dobrý pohyb, trvala jí rozehrávka, pětadvacet minut nevyhrávala souboje. V její hře byly taktické chyby. Výkony některých jedinců byly tristní. Partizan byl lepší pohybově, s míčem, jeho kolmá hra byla nádherná. Ale bylo to způsobené i špatným postavením Sparty," hodnotil představení letenského týmu na srbské půdě fotbalový trenér Jakub Dovalil.

„Partizan byl v kontextu obou utkání lepší. První zápas byl ještě vyrovnaný, tam Partizan využil jednu chybu Sparty. Ale v odvetě do vyloučení v pětašedesáté minutě držel zápas pevně pod kontrolou, hrál hodně kolmo, měl ve hře průnikové přihrávky," vyzdvihl protivníka z Balkánu Dovalil.

Reklama