Hlavní obsah

Frustrace ne, zklamání určitě, líčí Hložek. Ofenzíva je pro Spartu velký problém

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nikdo neví, co se s nimi přes zimu stalo. Pravdou je, že ještě na podzim produktivní fotbalisté pražské Sparty jsou na jaře bezzubí. Talentovaný Adam Hložek nemůže být věčně jejich spasitelem. Proti Plzni ještě v nastavení zachránil aspoň bod, v Bělehradu už jeho snižující gól žádný efekt nepřinesl. Pražané podlehli Partizanu i v odvetě (1:2) a do osmifinále Konferenční ligy nepostoupili. S evropskými poháry se loučí.

Foto: Novak Djurovic, Reuters

Zleva Adam Hložek ze Sparty a Nemanja Miletič z Partizanu.

Článek
Fotogalerie

Zarážející proměna k horšímu. Na podzim měli problémy s defenzívou, gólů však dávali dost. Na jaře ani jejich silná přednost nefunguje.

„V ofenzívě nejsme silní. Nedáváme góly, a to je pro nás velký problém. Musíme se snažit to změnit a v dalších zápasech střílet góly a napravit to," kaboní se po vyřazení Adam Hložek, autor jediného gólu Sparty v bělehradské odvetě.

Šlo o trefu snižující, pouze upravující celkové nelichotivé skóre dvojzápasu (0:1 doma, 1:2 venku).

„Vůbec nevím, jak si vysvětlit nervózní úvod. Řekli jsme si, že od začátku zápasu je chceme nahánět a chceme s výsledkem z domácího prostředí něco udělat. Hlavní bylo udržet nulu. To se nám nepovedlo. Dostali jsme dva blbé góly a pak už se třígólové manko špatně dohánělo," popisuje Hložek marný pokus o zvrat.

Sparta je venku v pohárech až příliš krotká.

„Je samozřejmě problém, že jsme na venkovních hřištích nestříleli góly. V předchozích zápasech jsme góly nedali a teď se nám to podařilo až ke konci zápasu. Takže problém," souhlasí český reprezentant.

Evropě dala Sparta sbohem. Anglické týdny jí ovšem nekončí, čeká ji vedle ligy ještě semifinále domácího poháru s Jabloncem.

„Neřekl bych, že jsme frustrovaní, ale samozřejmě po prohře i výkonu zklamaní jsme. Musíme se soustředit na další zápas. V neděli musíme vyhrát a najet na vítěznou vlnu," přeje si Hložek před duelem se Zlínem.

Související témata: