Hlavní obsah

Přímo z Kataru: Fotbalový šampionát otevírá brány

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PŘÍMÁK EXTRA, fotbalový pořad na Sport.cz k mistrovství světa v Kataru, startuje. V neděli se od 17:00 hraje zahajovací duel šampionátu mezi domácí reprezentací a Ekvádorem. Ve studiu Sport.cz budou už o třicet minut dříve o utkání diskutovat bývalý trenér národního týmu Petr Rada a šéf fotbalového oddělení Sport.cz a Práva Jan Malý. Utkání budou rozebírat také v poločase a po jeho skončení. S aktualitami a zajímavostmi přímo z dějiště MS se přihlásí redaktor Robert Neumann. Již nyní se můžete podívat přímo do Dauhá prostřednictvím živého vysílání agentury Reuters.

Živě: Záběry od stadionu Al Bayt v KataruVideo: Reuters

 
Článek

Ostře sledovaný šampionát je tady. Fotbalové mistrovství světa se ještě nikdy nehrálo v tomto termínu, čeká se, zda bude nejlepším v historii. Pravidelně se MS hrálo po skončení sezony, nyní jsou ligové soutěže v poločase, dá se tedy čekat, že největší hvězdy budou mít sil na rozdávání. Zahajovací duel se však obejde bez nich, ale nažhavení fanoušci jsou stejně v pozoru. Domácí tým si zahraje proti Ekvádoru.

Největší sportovní akce se uskuteční v malé pouštní zemi, kde v létě teploty stoupají běžně přes padesát stupňů. V době volby neměla ani jeden pořádný stadion nebo dopravní infrastrukturu. Katarští pořadatelé však dvanáct let od verdiktu FIFA hlásí: jsme připraveni. Země proinvestovala neuvěřitelných 200 miliard dolarů, tedy přibližně 4,8 bilionu korun. Což je více než dvojnásobek rozpočtu České republiky pro příští rok.

Triumf na světovém šampionátu bude obhajovat reprezentace Francie, která těsně před výkopem přišla o zraněného kanonýra Karima Benzemu. Ze hry je kvůli zdravotním trablům také Senegalec Sadio Mané. I tak se ale fanoušci mohou těšit na skvělý šampionát.

Sport.cz bude u toho, proto sledujte fotbalový pořad PŘÍMÁK EXTRA. Jeho hosty budou během MS také bývalý trenér reprezentace Karel Jarolím, vicemistři Evropy z roku 1996 Vladimír Šmicer a Karel Poborský, stejně jako bundesligou ostřílený hráč Jan Morávek, působící momentálně ve službách prvoligových Bohemians.

Reklama