Hlavní obsah

Recept na Spartu i Plzeň: Nechutný fotbal a kouč perfekcionista

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Překvapení ligy, s kterým se nepočítalo. Teplice v kádru nemají hvězdu vedle hvězdy, přesto obraly o body dva z největších favoritů - Plzeň (1:0) a Spartu (1:1). Experti v pořadu Přímák na Sport.cz probírali, jak je možné, že se Severočechům daří proti silným rivalům. „Myslím, že Teplice pod Zdenkem Frťalou hrají nechutný, nepříjemný fotbal, co těm nejlepším nesedí,“ tvrdí fotbalový expert Sport.cz Robert Neumann, bývalý ligový fotbalista. „S kluky, co jsou ´no name´, hraje dobrý fotbal. Frťala je známý perfekcionista, Teplice jsou pod ním úplně jiný tým,“ dodává František Straka, druhý z hostů Přímáku.

Teplice hrají nechutný fotbal, vede je perfekcionista. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Oba hosté ve studiu Sport.cz se shodnou, že Sparta to mívala v Teplicích těžké vždycky. A nebylo pravidlem, že se do hlavního města vracela s plným bodovým ziskem. Teď navíc je po těžkém KO, kdy s Kodaní přišla o sen v podobě postupu do skupiny Ligy mistrů.

„To na Spartě muselo zanechat stopy. Osmnáct let Ligu mistrů nehrála a kluci tam moc chtěli, určitě byli zklamaní, takže mě ta bodová ztráta až zase tolik nepřekvapuje“ naznačuje problém Letenských novinář.

Přímák s fotbalovým trenérem Františkem StrakouVideo: Sport.cz

Straka připisuje velké plus pro Teplice i práci trenéra Zdenka Frťaly. Tým pod jeho vedením v tomto ročníku zatím prohrál jen jediný zápas, v Olomouci (1:2). „Zakládá si na disciplíně, organizovanosti, chuti bojovat, prostě se hráči musí identifikovat s klubem. Teplice se pod jeho vedením hodně změnily. Hrají dobrý fotbal a proti Spartě si sáhly na bod,“ shrnuje dojmy kouč.

Co bude se sparťanským triem Karabec, Daněk, Ševčík? Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

O tom, zda severočeský tým ukázal ostatním, jak připravit Spartu o body, přesvědčený není. „Záleží na taktice. Jablonec doplatil na naivitu a v půli prohrával 0:5. Ale Sparta to bude mít těžký všude, každý se bude chtít ukázat proti mistrovi,“ domnívá se. „Tentokrát navíc Spartě tolik nevyšel tah s rotací v sestavě. A tam vidím pro soupeře šanci.“

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz s trenérem Františkem Strakou a fotbalovým novinářem Robertem Neumannem se můžete podívat ve videu.

Reklama