Hlavní obsah

Šmicer o zrušené volbě trenéra: Jsem asi politicky negramotný, na mě je tohle příliš vysoká škola

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Počítal, že ve třetím díle svého podcastu Šmíca z voleje na Sport.cz bude mluvit o novém trenérovi české reprezentace. Výkonný výbor FAČR však svoje úterní avizované jednání, kde se volba očekávala, v pondělí večer zrušil. „Prý bylo mnoho omluvenek, což je hodně zvláštní. Kouč národního týmu je přece nyní zásadní věcí českého fotbalu,“ říká bývalý útočník Liverpoolu.

Šmíca z voleje: Jsem asi politicky negramotný, na mě je tohle příliš vysoká škola!Video: Sport.cz

 
Článek

„Času do EURO moc není vzhledem k tomu, že realizační tým bude začínat od nuly. Těšil jsem se, že nový trenér bude oznámen v úterý a bude se moct od něčeho odpíchnout. A že se postupně nabalí asistenti a další. Jenže nejdřív se tak stane za měsíc,“ je zklamaný Šmicer.

Český fotbal už absolvoval bez hlavního trenéra los základních skupin EURO zkraje prosince, následně byla bez kouče vybrána i základna, kde bude mužstvo na šampionátu v Německu bydlet.

„Jsou potřeba řešit také přípravné zápasy, i u toho je za normální situace trenér. Teď to řeší svaz. Vždyť Jarda Šilhavý odstoupil v polovině listopadu, myslel jsem, že za měsíc jsme schopni domluvit se na jednom jménu. Zřejmě jsou ve výkonném výboru jiné názory,“ podotýká Šmicer, podle kterého prostupuje politika na svazu až příliš.

„Řeší se víc politické záležitosti – kam kdo půjde, co komu přidělíme, namísto abychom řešili věci fotbalové. Jsem asi politicky negramotný, neumím v tom chodit. Na mě je tohle asi moc vysoká škola. Ti lidé to určitě myslí s českým fotbalem dobře a vědí, co dělají,“ říká vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem, který se ve třetím dílu svého podcastu vyjadřuje také k české skupině na EURO nebo o zbytečné cestě Slavie ve sněhové kalamitě do Zlína.

Dva ostřílení fotbalisti, Vladimír Šmicer a Robert Neumann, rozebírají aktuální fotbalové dění.

Pusťte si Šmícu z voleje třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama