Hlavní obsah

Lekce od Švédů může některým hokejistům přibouchnout dveře na domácí MS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtečním úvodním zápase Švédských hokejových her dostala česká hokejová reprezentace od domácího výběru Tří korunek lekci. Až na úvodní desetiminutovku podal výběr trenéra Radima Rulíka bídný výkon, jednoznačně nejslabší v probíhající sezoně. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém dílu podcastu Za mantinel rozebírají vystoupení národního týmu v Karlstadu, v němž si třeba zkušení útočníci Lukáš Radil s Janem Kovářem mohli přibouchnout dveře směrem ke květnovému domácímu mistrovství světa.

Za mantinelem: Lekce od Švédů může některým hokejistům přibouchnout dveře na domácí MSVideo: Sport.cz

 
Článek

Zatímco Švédové na domácí turnaj vzali ten nejsilnější tým, Radim Rulík se po dvou předchozích úspěšných turnajích rozhodl dát šanci i dalším hráčům. A tak v Karlstadu nejsou osvědčení tahouni Tomášek, M. Stránský, Červenka, Filippi nebo i kvůli zranění pardubické duo Sedlák-Hyka.

Šanci dostali jiní. „Jedno jméno mi přišlo hodně neviditelné, a to Lukáš Radil,“ zmiňuje Kézr 33letého útočníka Pardubic, jenž už ve své kariéře startoval na dvou MS a ZOH 2018 v Pchjongčchangu. „Měl jsem pocit, že si s tím tempem neumí moc poradit,“ dodává šéfredaktor Sport.cz.

Sestřih zápasu Švédsko-Česko ze Švédských hokejových her v Karlstadu.Video: Český hokej

„Předností Lukáše Radila nikdy nebyla rychlost a právě aktivní hru plnou bruslení Radim Rulík vyžaduje. Blbé je, že rychlost není dominantou ani Honzy Kováře. A nevím, když dáš tyhle dva kluky dohromady do jedné lajny, jestli můžeš spoléhat, že ti to všechno odjezdí Rychlovský,“ zamýšlí se Škvor nad výkonem elitního českého útoku proti Švédům.

Řeč však přišla i na ženskou reprezentaci a její první turnaj Euro Hockey Tour hraný v Česku, konkrétně v Liberci. Oba redaktoři se zastavili i u turnajů dvacítky a osmnáctky.

Dostalo se i na extraligu, kterou už v sobotu čeká dohrávka mezi domácím Kladnem a Vítkovicemi. Oba týmy se navíc o dva dny později utkají na témže místě znovu. Zatímco Kézr míní, že pokud by Rytíři dvakrát zvítězili v základní hrací době a stáhli manko na předposlední Mladou Boleslav na šest bodů, ještě by měli naději vyhnout se baráži. Škvor však soudí, že Kladno už se prolínací soutěži tak jako tak nevyhne.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama