Hlavní obsah

Zahraniční sudí? Dejte peníze radši na mládež, reaguje Rada

Fotbalová liga žije bojem o titul. O tom, kdo jej získá, měl hodně napovědět šlágr Slavie s Plzní. Po výsledku 1:1 drží čelní pozici dál Západočeši. Hlavní roli sehrál v závěru polský rozhodčí Bartosz Frankowski, který naštval oba týmy nařízenými pokutovými kopy. Trenér Petr Rada se jako host fotbalového podcastu Přímák na Sport.cz vyjádřil, že by na šlágry delegoval české arbitry. „Určitě to stojí peníze, ty by se mohly dát na výchovu dětí," uvedl.

Foto: Sport.cz

Expert Petr Rada v podcastu Přímák na Sport.cz.

Článek

Obsazení arbitra pro nedělní šlágr hodně ovlivnilo přání Plzně a Slavie. „Oba týmy chtěly cizího rozhodčího... Já si myslím, že to mohli pískat naši rozhodčí. Už to sklouzává k tomu, že budou pískat druhořadé zápasy," mrzí Radu, který nedávno skončil v roli kouče Jablonce.

Řeč v Přímáku na Sport.cz přišla také na chování realizačních týmů kolem střídaček. Během šlágru bylo mezi lavičkami hodně živo. Expert rozebíral i chystané transfery a přestupové spekulace. Jednou z nich je, že by se z Jablonce do Sparty mohl v létě stěhovat obránce Zelený. Má podle Rady na to, aby jeho angažmá dopadlo na Letné lépe, než to ve Slavii?

Čtyřiašedesátletý trenér také zavzpomínal na spolupráci s Miroslavem Peltou a Danielem Křetínským. Vyjádřil se i k tomu, jak se bude dál vyvíjet jeho trenérská kariéra. Naznačil, že dlouhého cestování už bylo dost, kam by teda zkušený kouč mohl zamířit?

Reklama

Související témata: