Hlavní obsah

Ambiciózní Liverpool hostí Fulham

Aktuálně sedmý celek Premier League Liverpool přivítá na svém stadionu třináctý Fulham. Reds si letos stále drží sérii neporazitelnosti, zato hosté by si rádi připsali první vítězství na hřišti soupeře.

Článek

Narozdíl od úvodu sezony už Liverpool není tolik suverénní a v poslední době poztrácel opravdu hodně bodů. Po remíze 2:2 s Tottenhamem z úvodu října svěřenci kouče Rafaela Beniteze sice zvítězili v derby s Evertonem, ale v následujících dvou utkáních remizovali doma s Arsenalem a v Blackburnu.

„Jsem zklamaný, zasloužili jsme si vyhrát. Vypracovali jsme si mnoho, šancí. Ve druhém poločase byl nejlepším hráčem Blackburnu jejich brankář,“ řekl po utkání trenér Benitez.

V úterním duelu Ligy mistrů si však Reds výrazně spravili chuť, když turecký Besiktas přejeli v poměru 8:0. „S výkonem Crouche jsem byl spokojen. Voronin sice nevstřelil branku, ale byl naším nejlepším ofenzivním hráčem,“ konstatoval k utkání lodivod Liverpoolu.

Domácí manažer tak bude muset rozluštit tajenku, koho nasadí do útoku, když má k dispozici skvělou čtveřici Crouch, Voronin, Kuyt a také uzdraveného Španěla Torrese. Proti Besiktasi odpočíval obránce Steve Finnan a dnes se proti jeho bývalému klubu pravděpodobně vrátí do základní sestavy. Na listině zraněných dále zůstávají Jermaine Pennant, Daniel Agger a Xabi Alonso.

Hosté z Fulhamu si první vítězství v sezoně připsali ve druhém kole, ale od té doby na tři body opravdu dlouho čekali. V posledních duelech svěřenci Lawrie Sancheze remizovali doma s Derby a s dalším nováčkem ze Sunderlandu uhráli opět jenom nerozhodný výsledek. Minulý týden se však dočkali v zápase s Readingem, který porazili 3:1.

„Skutečnost, že do ledna nemohou probíhat žádné přestupy, trenérům určitě nepomáhá. Nevýhoda to je hlavně pro menší kluby, pro ty větší naopak výhoda,“ říká kouč Sanchez, který se potýká s rozsáhlou marodkou.

V dnešním utkání už hosté mohou počítat s obráncem Carlosem Bocanegrou, který si odpykal karetní trest. Novou trhlinou v obraně je ale Elliott Omozusi, který proti Readingu obdržel červenou kartu a třízápasový trest si odpykává i Paul Konchesky. Do sestavy se naopak vrací bek Chris Baird. O místo v základní jedenácte si dobrým výkonem řekl 30letý kosovský útočník Shefki Kuqi. Celkově však mají hosté hlavu plnou starostí, když se na jejich marodce nacházejí Nathan Ashton, Brian McBride, Jimmy Bullard, Kasey Keller, Moritz Volz, Ian Pearce, Lee Cook a Phillipe Christanval.

Podle sázkové kanceláře bwin je domácí Liverpool s kursem 1.25 na vítězství jasným favoritem. Zraněními sužovanému Fulhamu bookmakeři vůbec nevěří a na jeho vítězství tak určili vysoký kurs 10.50. Na remízu je kurs 4.80.

Reklama