Hlavní obsah

Bundesliga vstoupí do druhé poloviny

Pro všechny příznivce německého fotbalu je dnes šťastný den; lahůdka v podobě utkání Borussia Dortmund - Bayern Mnichov otevře jarní část prestižní evropské ligové soutěže. Další potěšující zprávu přinesla česká televize, která na svém programu ČT4 Sport bude páteční bundesligovou předehrávku každý týden vysílat v přímém přenosu.

Článek

Borussia zaznamenala v zimní přestávce hned několik změn. Tou nejvýraznější byla jednoznačně výměna hlavního trenéra; Berta van Marwijka nahradil na lavičce Jürgen Röber. Znalému fotbalovému fandovi není toto jméno jistě cizí; Röber jakožto hráč oblékal v osmdesátých letech dres Werderu Brémy, Bayernu Mnichov, Leverkusenu nebo anglického Nottinghamu Forest. Trenérskou štaci odstartoval jako hrající kouč v Essenu a před zimním nástupem do Dortmundu vystřídal například mimo jiné Stuttgart, Herthu Berlín nebo Partizan Bělehrad. "Po problémech na konci podzimní části máme první cíl, vrátit si fanoušky na svou stranu," řekla nová tvář na lavičce Borussie. Zkušený lodivod má za další cíl, dostat Dortmund na příčky zajišťující evropské poháry, momentálně je tento klub na devátém místě bundesligy a Röbera tak žádný jednoduchý úkol nečeká. Dnes navíc musí řešit problémy s defenzívou; vinou zranění jsou mimo hru dva stabilní články obrany Borussie - Stabilní Christian Wörns a Martin Amedick. Na hřišti se rovněž neobjeví Sebastian Kehl a Nelson Valdez.

Bayern má letos opět ty nejvyšší cíle, první polovinu ročníku zakončil na třetím místě, přičemž na vedoucí Werder Brémy a druhé Schalke 04 ztrácí tři body. Na toto v Bavorsku nejsou zvyklí a v klubu si to uvědomují. "V první polovině soutěže jsme nebyli zdaleka na vrcholu, ale nyní se tam chceme dostat. Myslím, že je to dobrý předpoklad pro úspěšný start do druhé poloviny," konstatoval Felix Magath, dlouhodobý kouč Bayernu. Ten má mnoho důvodů k radosti. Tím největším je kompletní kádr, do kterého se i po dlouhodobém zranění kolenních vazů vrací Andreas Gorlitz a po zlomenině nohy Owen Hargreaves. Jedinou zimní změnou ve složení Bayernu je náhlé ukončení kariéry Sebastiana Deislera kvůli přetrvávajícím potížím s koleny.

Papírovým favoritem zahajovacího utkání jarní části je hostující Bayern, na který si můžete vsadit s kursem 1.95. Na remízu vypsala společnost bwin kurs 3.25. Ten kdo věří v pozdvižení u domácích vlivem nového trenéra, může si vsadit na Dortmund, jehož výhra je oceněna hodnotou 3.55. Na koho si vsadíte, se můžete rozhodnout klidně až v průběhu zápasu a to díky live sázkám, které rovněž najdete u společnosti bwin.

Reklama