Hlavní obsah

Miami je jediný krok od finále

Těžký úkol dnes čeká basketbalisty Detroitu. Pistons v minulém zápase odvrátili bezprostřední hrozbu vyřazení; dnes se o to pokusí znovu, ovšem na palubovce Miami, kde je domácí zatím dvakrát deklasovali.

Článek

Detroit dnes bude muset vyzrát na tým, který má v play off domácí bilanci 7-1. Ačkoli Pistons, nejlepší tým po základní části, měli v sérii výhodu domácího prostředí, přišli o ni hned v prvním zápase, který prohráli 86-91. Ve druhém utkání sice srovnali stav na 1:1, ale čekaly je dva souboje na palubovce Miami. A nevydařil se jim ani jeden - domácí udrželi zlepšenou ofenzivu Detroitu na 83, respektive 78 bodech a zaslouženě oba zápasy vyhráli.

První mečbol musel Detroit odvracet ve středu, kdy se série vrátila do Detroitu. Miami chtělo finále Východní konference ukončit už tady, domácí ale zabojovali a stále jim tak zůstala naděje na postup. Zápas byl velmi vyrovnaný až na jednu věc - zatímco Pistons trefili 23 z 26 trestných hodů, jejich soupeř z dvaceti pokusů proměnil jen šest. Miami tak dalo pouhých 78 bodů, vůbec nejméně v letošních vyřazovacích bojích. "Bránili o třídu lépe než předtím," řekl po zápase trenér hostů Pat Riley, jehož svěřenci nedali za poslední tři minuty ani bod.

Vyhecovaný šestý zápas začal už před rozskokem, oba týmy se totiž chtějí dostat do psychické výhody. "Na nich je teď tlak, oni hrají doma," snaží se znervoznit soupeře rozehrávač Detroitu Chauncey Billups, ovšem domácí Dwyane Wade si to nenechal líbit: "Vůbec nejsme pod tlakem. Máme výbornou příležitost vyhrát šestý zápas na vlastní palubovce. Oni obhajují vítězství v konferenci, my pod tlakem nejsme," prohlásil nejlepší střelec svého týmu v minulém utkání.

Bookmakeři dnes více věří domácím, na které vypsali kurs 1.55 a handicap 4 body. Věříte, že si dnes Detroit vynutí sedmý zápas? Potom si vsaďte na hosty, kurs je 2.50.

Reklama