Hlavní obsah

Poradí si Juventus s Palermem?

Už včera odstartovalo v Serii A 6. kolo, ve kterém se představil obhájce prvenství Inter a také Lazio. Mourinhovi svěřenci si poradili s Bolognou, zatímco Lazio jenom remizovalo s Lecce 1:1. V dnešním utkání má tak Juventus šanci stáhnout odstup na dosavadní lídry soutěže z Říma na rozdíl jediného bodu. Po zaváhání Lazia může mít nejvyšší italská soutěž po dnešním kole překvapivého lídra – Neapol, která hraje v Janově.

Článek

Juventus vstoupil do sezony remízou 1:1 na horké půdě Fiorentiny. Následovala těsná vítězství 1:0 nad Udinese a Cagliari, která v obou případech obstarala letní posila právě z Palerma, Brazilec Amauri. Poté hráči Staré dámy v domácím prostředí jenom remizovali 1:1 s Catanií, když na Amauriho branku odpověděl ve druhém poločase Gianvito. Minulý týden se svěřenci trenéra Ranieriho znovu nedočkali tří bodů – remizovali 0:0 proti Sampdorii Janov.

„Jsme naštvaní? Ne, v tuto chvíli ne. Nepřemýšlíme příliš o pořadí v tabulce. Chtěli jsme vyhrát, nepodařilo se. Nevadí,“ dodal po utkání se Sampodií Janov trenér Ranieri. V úterním utkání Ligy mistrů se Turín představil v běloruském Borisově, kde prohrával už 0:2, ale dvěma brankami alespoň srovnal na konečných 2:2 Vincenzo Iaquinta.

„Nechci nic slyšet o krizi. Jsme ve formě a branky přijdou. Proti Palermu musíme být stoprocentně koncentrovaní, protože nás čekají obtíže, pokud do toho nedáme maximum,“ říká 28letý italský forvard, který však do dnešního utkání nejspíš nezasáhne. Na sobotním tréninku si přivodil zranění stehna. Mimo hru je i David Trezeguet, tudíž v útoku nastoupí dvojice Del Piero-Amauri. Na marodce domácích i nadále zůstávají obránci Legrottaglie, Chiellini, Andrade, Jonathan Zebina a také brankář Buffon.

Palermo na úvod sezony prohrálo 1:3 v Udinese, za co svou hlavou zaplatil trenér Stefano Colantuono, kterého nahradil Davide Ballardini. Pod jeho vedením zdolali hosté AS Řím, Janov a minulý týden 1:0 Regginu. Jediná prohra přišla ve čtvrtém kole v Neapoli. Rosanero tak stále čekají na bod ze stadionu soupeře.

„Proti Juventusu nás čeká obtížná zkouška. Od mých hráčů očekávám odhodlání, které předváděli v předchozích ligových utkáních. Hráči vypadají dobře. Minulý týden proti Reggině celému zápasu jasně dominovali,“ říká lodivod hostí Davide Ballardini. Ten stále nemůže počítat s chorvatským útočníkem Budanem a brankářem Fontanou. V útoku bude Palermo opět sázet především na Fabrizia Miccolio, který je se čtyřmi brankami na děleném druhém místě nejlepších střelců Serie A.

Na vítězství Juventusu si můžete vsadit v kursu 1.55. Na úspěch Palerma vypsala sázková kancelář bwin vysoký kurs 5.75 a na remízu je kurs 3.50.

Reklama