Hlavní obsah

Posune se Chelsea do čela Premier league?

Ve včerejších utkáních 17. kola nejvyšší anglické fotbalové soutěže jenom remizovali favorizovaní Arsenal, Manchester United a hlavně dosavadní lídr soutěže Liverpool. Aktuálně druhá Chelsea tak má dnes proti West Hamu výbornou příležitost svého rivala předstihnout.

Článek

Chelsea v polovině listopadu uspěla na půdě nováčka z West Bromwiche (3:0), ale v následujících dvou utkáních příliš mnoho bodů neposbírala. Nejprve jenom remizovala doma s Newcastlem 0:0 a o týden později před vlastním publikem nestačili Blues na Arsenal 1:2. Alespoň trochu si svěřenci trenéra Scolariho spravili chuť minulý víkend, když po brankách Anelky a Deca zdolali 2:0 Bolton.

„Naše výsledky jsou bezesporu prvotřídní. Celkově jsme s naší pozicí spokojeni. Na stadionech soupeřů máme skvělou bilanci. V domácím prostředí soupeři přijedou bránit a pak to není snadné. Někdy mají za balonem dokonce všech 10 hráčů,“ říká asistent trenéra Ray Wilkins.

Ten může být spokojen s téměř prázdnou marodkou, která byla plná především v úvodu sezony. Na listině zraněných zůstává pouze Michael Essien. Blízko k návratu na hřiště jsou obránci Ricardo Carvalho a Juliano Beletti, ale do dnešního klání nejspíš ještě nezasáhnou. V úterním souboji Ligy mistrů si Blues poradili s Kluží 2:1 a jednu branku přidal i Didier Drogba. Útočník z Pobřeží Slonoviny by se po karetním trestu měl znovu objevit v základní jedenáctce domácích. Po jeho boku bude pravděpodobně Nicolas Anelka, místo v sestavě tak nezbude na Salomona Kaloua.

West Hamu patřila před sedmnáctým kolem až šestnáctá pozice. Kladiváři neprožívají zrovna podařené období, když z posledních deseti utkání zvítězili jedenkrát a od zářijového příchodu trenéra Zoly naplno bodovali jenom třikrát. Hosté navíc nejsou střelecky příliš produktivní a proti nejlepší obraně v Premier league bude jejich úkol o to obtížnější. West Ham ale na přelomu listopadu a prosince nezaznamenává přespříliš špatné výsledky. Po bezbrankové remíze s Portsmouthem zvítězili hráči z východního Londýna 1:0 v Sunderlandu a cennou remízu 0:0 vybojovali na Anfield Road proti Liverpoolu. Poslední zápas se ale Kladivářům nevyvedl, když podlehli Kohoutům z Tottenhamu 0:2.

Pro lodivoda hostí Zolu bude dnešní duel obzvlášť pikantní. Na Stamford Bridge totiž prožil zřejmě nejúspěšnější období své bohaté hráčské kariéry. „Doufám, že nás spolu se Stevem Clarkem fanoušci hezky uvítají. Chelsea se mi vryla do paměti a neotáčím se k ní zády. Nyní chci být ale úspěšný jako manažer. Lidé to musí respektovat,“ říká Gianfranco Zola, který v 229 utkáních v dresu Blues vstřelil 59 branek.

Italský taktik stojí před těžkým rozhodnutím, koho postavit do útoku. Nejlepší střelec hostí Carlton Cole se nedokázal prosadit od října a jeho parťák Craig Bellamy pod vedením kouče Zoly neskóroval dokonce ani jednou. Šanci tak může dostat 32letý David Di Michele nebo španělský ostrostřelec Diego Tristán, který nastoupil minulý týden ke svému prvnímu utkání v sezoně.

Jasným favoritem tohoto duelu je pochopitelně Chelsea s kursem na výhru 1.25. Na vítězství West Hamu určili bookmakeři sázkové kanceláře bwin vysoký kurs 10.00 rovné a na remízu si můžete vsadit v rovněž nadprůměrném kursu 5.00.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články