Hlavní obsah

Spartu čeká úvodní derby se Žižkovem

Minulý týden sehrála premiérové pražské derby sezony Slavia, která svůj duel s Bohemians zvládla na výbornou. Dnes se o stejný cíl pokusí Sparta, jejímž soupeřem bude Viktoria Žižkov.

Článek

I když už jsou úvodní dva zápasy 5. kola Gambrinus ligy za námi, tabulce stále vévodí Sparta Praha a dnes si svou pozici chce rozhodně upevnit. Svěřenci Vítězslava Lavičky vstoupili do ligové soutěže velmi dobře, ale mohlo být ještě lépe, to kdyby před 14 dny v AXA Aréně nezaváhali s Olomoucí, která jim prozatím sebrala vůbec jediné body.

Dnes tak má tým z Letné před domácími fanoušky co napravovat a statistika hovoří jasně v jeho prospěch. V únoru si Žižkov odvezl z Letné výprask 1:6 a bodově naprázdno na horké sparťanské půdě nevyšel naposledy v roce 1993, kdy utkání skončilo bezbrankovou remízou. „Bude klíčové dokázat rychle přepnout myšlenky na ligu. Viktorka má kvalitní mužstvo, které se neustále zlepšuje, a motivaci bude mít dostatečnou,“ myslí si kouč Lavička, jehož mužstvo v týdnu prohrálo 0:1 na hřišti Panathinaikosu a sen jménem Liga mistrů se mu rozplynul - v Poháru UEFA narazí Sparťané na Dinamo Záhřeb.

Viktoria Žižkov vstoupila do nové sezony o poznání hůře než Sparta a jen o fous není přesně na opačném pólu tabulky. Je tomu tak díky výhře z druhého kola s Teplicemi, které si z hlavní české metropole odvezly debakl 0:3. Od té doby se však družina Stanislava Grigy střelecky neprosadila, když nejprve prohrála nejtěsnějším možným rozdílem ve Zlíně a před týdnem doma 0:3 s Baníkem Ostrava.

I Žižkovští tak mají dnes co napravovat, i když je jisté, že poslední v tabulce po 5. kole nebudou, jelikož České Budějovice včera nevyhrály ve Zlíně. „Pochopitelně jsme se zabývali rozborem zápasu s Ostravou, a i z tohoto zápasu se dá něco přenést do dalšího utkání. Musíme podat zodpovědný a sebevědomý výkon celého mužstva. Oproti našemu minulému zápasu, který zde skončil ostudou, nesmí mít hráči poraženeckou náladu. Tehdy se po první brance naše hra sesypala, a podle toho to také dopadlo,“ vzpomněl si žižkovský kouč Griga na už zmiňovanou únorovou porážku.

Na Žižkov dnes bookmakeři společnosti bwin vypsali kurs 9.00 rovných. Věříte-li, že zvítězí naopak Sparta a udrží si svůj náskok na čele tabulky, pak si na ni vsaďte s kursem 1.25. Remízu ocenili experti bwin kursem 5.00.

Reklama