Hlavní obsah

St. Louis nezvládá konce utkání

V zámořské NHL je dnes na programu stejný počet zápasů jako včera. Ve východní konferenci hostí druhé New Jersey první Boston. Montreal doufá, že ho v Coloradu nečeká další gólový příděl ze severozápadní divize. Mnoho týmů si vůbec neodpočine. Platí to například pro St. Louis, které se v centrální divizi střetne s Chicagem.

Článek

Domácí klub je nadále v západní konferenci na posledním místě. St. Louis sice ztrácí na play off pouze osm bodů, ale vzhledem k počtu soupeřů, kteří jsou před ním, se myšlenkami na prodlužení sezóny jistě zatím nezabývá. Pokud by chtělo něco změnit, potřebovalo by nějakou delší úspěšnou sérii. Tři zápasy v řadě však naposledy vyhrálo v listopadu a i při nich soupeřům přepouštělo body. V tomto týdnu se klub prezentuje velmi špatnými závěry zápasů. V úterý i ve čtvrtek vedl ještě deset minut před koncem třetí třetiny, ale přesto oba prohrál. V obou zápasech chytal Chris Mason a vzhledem k tomu, že druhý zkušený gólman byl pro slabé výkony poslán na farmu, je reálné, že si dnes připíše i třetí start. Trenér St. Louis je jistě rád, že již normálně nastupuje v útoku Andy McDonald, ale přesto mu v sestavě chybí několik hokejistů.

Hosté po více než dvou týdnech zakončí cestování, jehož tempo se na začátku února zvolnilo. Chicago zvládlo trojboje v pacifické i severozápadní divizi dobře, když vždy vyhrálo dva zápasy. Po delším odpočinku ve středu dobře navázalo tím, že opět ukázalo, že týmy ze západní konference si obvykle se soupeři z východní části soutěže poradí. Smůlou je, že dojem z kvalitního výkonu brankáře Nikolaje Chabibulina pokazilo zranění. Cristobal Huet bude mít tedy dnes příležitost ukázat, že sobotní odchod z branky v první třetině po třech inkasovaných gólech na něm nezanechal stopy. Mimo hru je ještě obránce Brent Sopel, ale jinak hráče mužstva netrápí většinou žádné další výrazné zdravotní problémy. Platí to i pro smolaře minulých dvou sezón Martina Havláta, který má tak mnohem lepší pozici pro vyjednávání o prodloužení smlouvy v Chicagu.

Bookmakeři bwin očekávají, že hosté zakončí cestovatelské turné dobře. Na výhru domácího St. Louis vypsali vcelku vysoký kurs 3,05 . Zápasy mezi těmito divizními soupeři jsou v probíhající sezóně extrémně vyrovnané. St. Louis v nich ještě nedokázalo vyhrát v normální hrací době, což dnes může změnit v kursu 1,95 .

Reklama