Hlavní obsah

Tampa by ráda znovu srovnala sérii

, 27. dubna 2006

Obhájce Stanleyova poháru se kvalifikoval do letošních bojů o tuto trofej jako poslední. Tampa přesto neskládala před play off předem zbraně, protože měla na rozdíl od svého soupeře kádr dlouhodobě zdravotně v pořádku. Ottawa řešila naopak celou řadu problémů, které začínaly již v bráně, do níž se stále nevrátil Hašek.

Článek

Tampa Bay neměla na brankářském postu ovšem také lehkou úlohu, protože ani jeden její gólman výrazně během sezóny nepřesvědčil o svých kvalitách. Přednost zatím ve všech třech zápasech dostal jako jednička méně zkušený Grahame, ale úterní zápas již nedochytal. Burke se také nájezdům soupeře ve třetí třetině též neubránil, čili je otázkou, který z nich dostane dnes přednost. Na svůj gól proti bývalému týmu čeká v útoku Prospal.

Ottawě se uzdravila většina důležitých hráčů v pravou chvíli. Nejvíce vzruchu do týmu v kladném smyslu slova přinesl ten, který chyběl nejdéle. Havlát skóroval ve všech třech zápasech a zatím tak plní přání trenéra, který si od jeho návratu hodně sliboval. Hašek se po skoro týdnu včera objevil na ledě, ale dle způsobu tréninku nelze očekávat jeho start ani dnes.

Bookmakeři BetAndWin přesto hosty dosti výrazně favorizují. Na Ottawu vypsali kurs 1,9. Tampa doma s dnešním soupeřem vyhrála jediné z minulých jedenácti utkání. Dnes si na ni lze vsadit v kursu 3,2.

Reklama