Hlavní obsah

Antuka v trenkách, sprcha a bylo zle! Amerického tenistu vyloučili z turnaje

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco zrak tenisových fanoušků se vesměs upíná k vrcholícímu US Open, zajímavé věci se tento týden dějí i na profesionálních turnajích nižších kategorií. Na challengeru ve španělské Seville se odehrál kuriózní incident s velmi nepříjemnými následky pro jednoho z aktérů.

Nicolas Moreno De Alboran byl z turnaje v Seville vyloučen.

Článek

Americký tenista Nicolas Moreno De Alboran, jemuž patří 311. místo, otáčel zápas prvního kola s bývalým třiatřicátým hráčem světa Federicem Delbonisem z Argentiny. Jedno neuvážené rozhodnutí mu však rychle vyneslo totální krach.

De Alboran prohrál první sadu 5:7, druhou ale vyhrál 7:6. Po zisku druhé sady si vybral toaletní pauzu a odešel do útrob stadionu. Delbonis nicméně vypátral, že si jeho soupeř zapnul sprchu, což pravidla v tomto případě neumožňují. Nahlásil to rozhodčímu, jemuž nezbylo nic jiného než Američana diskvalifikovat.

„Během druhého setu jsem asi třikrát nebo čtyřikrát upadl. Při jednom z pádů se mi dostala antuka až do spodního prádla. Musel jsem s tím hrát asi 30 minut, což mně po chvíli sedřelo kůži do krve. Když jsem vyhrál druhý set, tak jsem odešel na toaletu se převléct," vysvětloval událost De Alboran na Instagramu.

„Jenže když jsem zjistil, že mi nejde ze sebe dostat antuku ručníkem, protože jsem byl hrozně zpocený, rozhodl jsem se vzít si hlavici sprchy a jenom ze sebe antuku opláchnout," pokračoval.

„Můj soupeř hned řekl rozhodčímu, že si dávám sprchu (což se nesmí) a turnajový sudí potom rozhodl o mojí diskvalifikaci. Navíc přijdu o všechny prize money i body (De Alboran už hrál na turnaji kvalifikaci) a musím kompletně zaplatit hotel za můj pobyt na turnaji," dodal.

Se situací se těžko srovnával i jeho kouč. „Něco takového jsem během trenérské kariéry nezažil. Je to velká škoda, protože to byl skvělý zápas," stěžoval si kouč Javier Martí.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články