Hlavní obsah

Nejúžasnější úder US Open? New York aplaudoval neskutečné Alcarazově parádě

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úžasný obrat v maratonském zápase čtvrtfinále US Open předvedl teprve devatenáctiletý Španěl Carloz Alcaraz, jenž nakonec porazil Itala Jannika Sinnera 6:3, 6:7, 6:7, 7:5, 6:3. Svůj výkon vyšperkoval také jedinečným úderem, který se stal rychle hitem.

Foto: Robert Deutsch, Reuters

Španěl Carlos Alcaraz nemůže uvěřit svému postupu do semifinále US Open.

Článek

Nejefektnější kalibr vytáhl v závěru druhá sady, kdy čelil výhodě Sinnera za stavu 6:5. Parádní výměnu okořenil úderem za zády. A to navíc v situaci, kdy byl po náběhu Itala na síť v defenzivě.

Krkolomný úder nicméně poslal na druhou stranu tak šikovně, že míček letěl nízko a Sinner musel zahrát volej zpod úrovně sítě. Alcaraz následně včas zareagoval na zkrácení hry a křížným bekhendem soupeře prohodil.

„Pane jo. Děláte si ze mě srandu?" žasl americký komentátor zápasu.

Fanoušci byli z této podívané u vytržení a oba aktéry odměnili bouřlivým aplausem ve stoje. Alcaraz si navíc vysloužil ocenění za úder dne a oficiální twitterový účet označil tuto výměnu jako nejlepší na celém turnaji.

Španěl nicméně navzdory této parádě druhý set prohrál v tie breaku, stejně jako ten následující. Nicméně nadechl se k velkému obratu. Odvrátil mečbol soupeře a po více než pěti a půl hodinách slavil svůj premiérový postup do semifinále ve Flushing Meadows.

„Upřímně, stále nevím, jak jsem to mohl dokázat," kroutil hlavou Alcaraz, jenž se může stát na začátku příštího týdne novou světovou jedničkou.

Mnout ruce si může jeho soupeř pro boj o finále, domácí Frances Tiafoe. „Jenom doufám, že budou (Alcaraz se Sinnerem) hrát maratonský zápas, nějaký super dlouhý. Aby byl můj soupeř na pátek pořádně unavený," přál si Tiafoe před noční španělsko-italskou bitvou poté, co sám vcelku v pohodě vyřadil ve středu odpoledne Andreje Rubljova (7:6, 7:6, 6:4).

Jeho přání mu vyšlo dokonale, druhé semifinále skončilo až ve čtvrtek ve 2:50 ráno newyorského času. Nicméně Alcaraz velké známky únavy nejevil.

Reklama

Související témata: