Hlavní obsah

Americká legenda se zastala finalistky Australian Open. Ta se ale brání: Ignorujte ji, je to fake news

Chtěla se z pozice respektované ikony zastat vycházející hvězdy, jenže se svojí snahou tvrdě narazila. Americká tenisová legenda Pam Shriverová se ostře ohradila proti chování kouče Stefana Vukova směrem k finalistce Australian Open Jeleně Rybakinové. Jenže, jak se ukázalo, o její ohledy a péči nikdo moc nestál.

Foto: Carl Recine, Reuters

Tenistka Jelena Rybakinová reprezentující Kazachstán s trofejí pro poraženou finalistku Australian Open.

Článek

Shriverová, někdejší olympijská šampionka a vítězka 22 grandslamových titulů ve čtyřhře, sama nedávno vyšla na veřejnost s tím, že s ní měl její tehdejší o 33 let starší kouč Don Candy „nevhodný vztah". A nyní zřejmě cítila potřebu před chováním trenéra uchránit i zástupkyni nastupující generace.

„Jak sleduji snahu Rybakinové získat druhý grandslamový titul během sedmi měsíců, doufám, že si najde kouče, který se k ní bude chovat a mluvit se vším respektem a nebude od něj akceptovat nic jiného," napsala před sobotním finále Shriverová.

Sama Rybakinová se ale proti jejím slovům ohradila. „Narozdíl od lidí, kteří pronášejí tyto komentáře, on (Vukov) o mně coby hráčce a sportovkyni ví všechno. Nikdy bych neakceptovala trenéra, který mě nerespektuje. Prosím ignorujte fake news (falešné zprávy), které tvrdí opak," uvedla ruská rodačka reprezentující Kazachstán, která loni senzačně triumfovala ve Wimbledonu.

Vukova se zastal také bývalý hráč a nyní kouč Dmitrij Tursunov.

„Pam, respektuji tě jako entitu v tenisu, ale vidím, že v poslední době píšeš dost pochybné věci. A tohle je vrchol. Při svém tažení za očerňováním náhodných lidí v tenisu z divných důvodů si veřejně urazila muže, který je především zodpovědný za to, že vůbec víš, kdo je Jelena Rybakinová. Nemáš sebemenší ponětí o čem mluvíš. A hlavně dlužíš veřejnou omluvu muži, který je skvělým trenérem ve všech významech toho slova," reagoval Tursunov.

Online přestřelka dále pokračovala, nicméně Shriverová si trvala na svém. „45let se pohybuji v tenisu a nevím o čem mluvím?" divila se reakci ruského kouče.

Rybakinová nakonec prohrála finálové drama s běloruskou Arynou Sabalenkovou a na druhý grandslamový titul si tak musí zatím počkat.

Reklama

Související témata: