Hlavní obsah

Byla jsem celkem v klidu a snažila se tenisem bavit, vyprávěla teenagerka, která šokovala na Australian Open

Melbourne/Praha

Australian Open zažilo večer plný překvapení. Po Sereně Williamsové vypadla z turnaje i obhájkyně titulu Naomi Ósakaová. Japonskou tenistku senzačně vyřadila po setech 6:3 a 6:4 teprve patnáctiletá Coco Gauffová. Ta tak své soupeřce vrátila porážku z loňského US Open. „Od té doby jsem se toho hodně naučila,“ prohlásila americká teenagerka.

Cori Gauffová vyřadila ve třetím kole Australian Open Naomi ÓsakaovouVideo: sntv

 
Článek

Odplata se jí povedla. Teprve patnáctiletá teenagerka se postarala na Australian Open o další senzaci. Coco Gauffová si ve třetím kole poradila s obhájkyní titulu Naomi Ósakaovu a vrátila jí porážku z loňského US Open. „Před dvěma roky jsem tady vypadla v úvodním kole juniorky a teď jsem tady v osmifinále. To je šílené. Nemůžu tomu vůbec uvěřit,“ líčila v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

Talentovaná Gauffová už před zápasem hlásila, že nebude tak nervózní jako loni na US Open, protože ví, co má od Ósakaové čekat. Úvod utkání byl vyrovnaný, hráčky si držely svá podání. Za stavu 4:3 pro Gauffovou šla na servis japonská tenistka a mladičké Američance se soupeřku podařilo brejknout. Další hru pak při svém podání získala hladce a první set tak vyhrála 6:3.

Podobné to bylo i ve druhém setu. Ósakaové se v klíčových momentech nedařilo a sedmašedesátá hráčka světa ji vyřadila za hodinu a sedm minut po setech 6:3 a 6:4. „Tohle vítězství budu řadit rozhodně k těm nejcennějším,“ prohlásila bývalá světová juniorská jednička s tím, že se na čtvrtou hráčku pečlivě připravovala.

„Od US Open jsem se toho hodně naučila. Tehdy jsem nebyla na tempo Naomi připravená. Teď jsem ale ukázala, že jsem na tom během přípravy po sezoně zapracovala. Byla jsem celkem v klidu a snažila se tenisem bavit. Myslím, že jsem hrála opravdu dobře,“ vyprávěla Gauffová, která si tak postupem do osmifinále vyrovnala své osobní maximum na grandslamech. Loni došla mezi nejlepších šestnáct ve Wimbledonu, kam se probojovala z kvalifikace. Nyní se pokusí dostat ještě dál. Její příští soupeřkou bude krajanka Sofia Keninová.

Reklama

Související témata: