Hlavní obsah

Kyrgios měl pozitivní test na koronavirus, ale Australian Open chce stihnout

Týden před startem Australian Open měl domácí tenista Nick Kyrgios pozitivní test na koronavirus a odhlásil se proto z turnaje v Sydney. Doufá, že na úvodním grandslamu sezony se představí.

Foto: John E. Sokolowski, Reuters

Australský tenista Nick Kyrgios měl pozitivní test na koronavirus.

Článek

V minulém týdnu měl hrát Kyrgios v Melbourne, ale před utkáním s Italem Fabiem Fogninim svou účast zrušil. Podle organizátorů ho trápilo astma. V úvodní den turnaje v Sydney Kyrgios oznámil, že měl pozitivní test na covid-19. "Cítím se v pořádku a nemám žádné příznaky. Když to dobře půjde, uvidíme se na Australian Open," napsal na instagramu.

Někdejší čtvrtfinalista Australian Open a Wimbledonu kvůli potížím s kolenem hrál naposledy loni v září a v žebříčku klesl na 114. místo. Za celý loňský rok odehrál jen 15 utkání.

O blížící se grandslam přijde americký mladík Jenson Brooksby, který měl pozitivní test na koronavirus před odletem do Melbourne. "Není snadné přijít o grandslam, ale řada lidí je na tom hůře, takže si nemám na co stěžovat. Těším se, že si premiéru na Australian Open odbudu příští rok," uvedl na Instagramu jednadvacetiletý tenista, vyhlášený nejlepším nováčkem loňského roku na ATP Tour.

Reklama

Související témata: