Hlavní obsah

Stvořili jsme monstrum, říká o Djokovičovi tenisový bouřlivák. Nole přitom přemýšlí o rekordu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Srbský tenista Novak Djokovič je na Australian Open neporazitelný. Všechny své finálové účasti proměnil v titul. Naposledy zvedl nad hlavu vítěznou trofej v aréně Roda Lavera v neděli po výhře nad Řekem Stefanosem Tsitsipasem. Bylo to už podesáté v jeho kariéře a svým jubilejním triumfem si vysloužil uznání od řady svých kolegů. Australský bouřlivák Nick Kyrgios na svém Twitteru v nadsázce napsal, že jeho země z Novaka učinila monstrum.

Foto: @sportingnewsau, Twitter

Novak Djokovič a Nick Kyrgios na společném snímku.

Článek

Djokovič se svým desátým triumfem na Australian Open a celkově 22. grandslamovým titulem dotáhl na svého rivala Rafaela Nadala, který kvůli zranění kyčle musel v průběhu turnaje vzdát. Krom toho, že Španěla čeká teď minimálně šest týdnů nucená pauza, jeho vleklá zranění naznačují, že kariéra čtrnáctinásobného šampiona z Roland Garros se chýlí ke konci.

To ovšem nahrává do karet právě srbskému rivalovi, který pomýšlí na dosud „nedotknutelný", padesát let starý rekord šampionky Margaret Courtové, která v kariéře získala celkem 24 grandslamových titulů. „Samozřejmě že mám motivaci vyhrát co nejvíce slamů," uvedl Djokovič. „V této fázi mé kariéry jsou tyto trofeje největším motivačním faktorem, proč stále soutěžím," dodal.

Na cestě za ziskem 22. grandslamového titulu se však potýkal s řadou překážek. V průběhu celého turnaje jej totiž trápilo zranění hamstringu, ale jeho odhodlání bylo silnější než bolest. Ocenil jej i domácí tenista Nick Kyrgios, který kvůli zranění kolene, konkrétně natrženému menisku, těsně před turnajem odstoupil.

„Haha, říkal jsem vám to. Stvořili jsme monstrum. Dobrá práce, Nole," napsal na svém Twitteru v narážce na loňskou Djokovičovu deportaci. Podle Kyrgiose právě i tento nepříjemný zážitek Djokoviče posílil. Poté si zahrál trochu na proroka. „Snadno získá 28 grandslamů," předpověděl Kyrgios.

S jeho názory však nesouhlasí někteří jeho fanoušci. „Může vyhrát klidně 100 slamů, ale nikdy nedosáhne takové úrovně jako Rafa a Roger. Ti jsou úžasní lidé a na tom opravdu záleží," napsal jeden z nich. „Jeho plusem je to, že je snad jediným tenistou, který je nesympatičtější než ty," rýpl si další.

Jiní naopak věří, že se Djokovič už letos zapíše do dějin ziskem 25 grandslamových titulů. „Rozhodně na to má, aby letos získal kalendářní slam," věří mu někteří příznivci.

Reklama