Hlavní obsah

Tenisové Australian Open bude začínat v neděli, aby se nehrálo až do rána

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tenisové Australian Open začne v roce 2024 už v neděli, a protáhne se tak z tradičních čtrnácti dnů na patnáct. Organizátoři se rozhodli rozložit program do více dnů, aby omezili riziko, že se zápasy protáhnou až do ranních hodin.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační snímek

Článek

Jedním ze spouštěčů úpravy programu byl letošní duel Andyho Murrayho proti domácímu Thanasimu Kokkinasovi, jenž skončil ve čtyři hodiny po půlnoci. Britský veterán to následně označil za ostudu.

„Naslouchali jsme zpětné vazbě od hráčů a fanoušků a našli jsme řešení, které minimalizuje pozdní konce zápasů a zároveň umožňuje slušný a férový program na hlavních kurtech. Z dodatečného dne budou mít prospěch fanoušci i hráči,“ uvedl dnes v prohlášení ředitel turnaje Craig Tiley.

Australian Open se tak připojí k Roland Garros, které začíná v neděli už od roku 2006. Zbývající dva grandslamy Wimbledon a US Open jsou stále čtrnáctidenní.

Úvodní grandslam sezony se bude v Melbourne hrát od 14. do 28. ledna.

Reklama