Hlavní obsah

Tenisový bouřlivák šokuje! Kouč světových jedniček nám vyhrožoval, řekl po překvapivém vítězství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

O překvapení na letošním Australian Open není nouze. Ještě před jeho startem byl ze hry Novak Djokovič, teď končí jeden favorit za druhým. Hned ve druhém kole mužské čtyřhry vystavil domácí Nick Kyrgios se svým parťákem Thanasim Kokkinakisem stopku chorvatským světovým jedničkám Nikolovi Mektičovi a Matemu Pavičovi. Po jejich zápase bylo pořádně rušno. Kondiční trenér Chorvatů se prý s Kyrgiosem chtěl prát.

Foto: @Daily_Express, Twitter

Nick Kyrgios (vpravo) se svým parťákem Thanasim Kokkinakisem.

Článek

Byl to zápas plný emocí, domácí pár proti nasazeným jedničkám, před zaplněnými tribunami, které hlasitě podporovaly své miláčky. Kyrgios s Kokkinakisem, které pojí pevné přátelství i mimo kurt, dokázali Chorvaty smáznout ve dvou setech a jedna ze senzací byla na světě. Emoce z kurtu se však přenesly i mimo něj, do útrob stadionu.

Kyrgios je známý svým kontroverzním chováním a jeho parťák mu v něm ochotně sekunduje. Australský bouřlivák na svém twitterovém účtu napsal, že jim kondiční trenér soupeřů po zápase vyhrožoval bitkou, zřejmě proto, že během hry zasáhl soupeře míčkem.

„To bylo šílený. Asi si myslel, že to je UFC," reagoval na tweet Kokkinakis, který se snažil i celý incident osvětlit. „Bylo to docela vtipné, nebudu lhát," začal své vysvětlování. S Kyrgiosem šli prý po zápase do tělocvičny, kam za nimi přišel i kondiční trenér Chorvatů.

„Začal mlátit nějakým pěnovým válečkem do tyče tak silně, co to šlo. Myslel jsem si, že jde vynadat svým svěřencům, ale on ne," pokračoval. „Přišel k Nickovi a řekl mu, že se chováme neuctivě, když Nick trefil soupeře míčkem," řekl Kokkinakis.

Poté prý australské hráče obvinil, že se před domácím publikem moc předváděli. Na to odpověděli tak, že kdyby hráli v Chorvatsku, dělali by oni to samé. „Snažili jsme se jen pobavit diváky," dodal.

Na internet se dostalo video z útrob stadionu, na kterém je vidět, že Kyrgios s Kokkinakisem měli s chorvatským týmem rozpravu už těsně po zápase. „Myslel jsem, že se s prohrou vyrovnají trochu lépe," řekl Kokkinakis. Kyrgios si zase neodpustil drobné rýpnutí. „Užijte si let domů," vzkázal jim.

Australský pár se na domácím turnaji dostal už do čtvrtfinále, kde ho čeká německo-novozélandský pár Puetz-Venus.

Reklama

Související témata: