Hlavní obsah

Beckera dohnal ve vězení k slzám: Toho chlapa jsem vždy nenáviděl a on mi napíše tohle

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Z legendárního tenisty Borise Beckera už je více než dva měsíce znovu svobodný muž a navzdory bankrotu a osmi měsícům strávených ve vězení si evidentně stále užívá život, který je pro většinu smrtelníků nedosažitelný. Navíc o jeho historky z vězení je pořád velký zájem. V novém velkém rozhovoru pro list Financial Times prozradil, jak ho za mřížemi rozplakal nečekaný dopis.

Foto: Profimedia.cz

Boris Becker si užívá pobyt na svobodě. Ukázal se i na filmovém festivalu Berlinale.

Článek

Trojnásobný wimbledonský šampion si měl původně odpykat 2,5 roku za maření insolvenčního řízení, nakonec byl ale propuštěn po osmi měsících. Londýnský soud ho poslal za mříže loni v dubnu kvůli zatajování majetku či nezákonnému převodu stovek tisíc eur, aby se vyhnul vyrovnání dluhů po vyhlášení bankrotu.

Trest si nejprve odpykával v nechvalně proslulé věznici ve věznici Wandsworth a následně byl přesunut do zařízení v Huntercombe.

„Lidé tam řvali, mlátili do dveří. Byl jsem obklopen vrahy, drogovými dealery a pašeráky. Zprvu se hodně bojíte, protože chlápek vedle vás zabil dva lidi vlastníma rukama. Ve vězení strávil už 18 let. A teď je to váš kámoš," popisoval v rozhovoru pro Financial Times realitu v britském vězení.

Jako jeden z nezapomenutelných momentů z pobytu za mřížemi vypíchl nečekaný dopis, který ho dohnal k slzám. Byl od jeho krajana a někdejšího reprezentačního kolegy, ale také neoblíbeného rivala Michaela Sticha.

„Byl srdečný, emocionální, laskavý. Když jsem ho četl, tak jsem se rozplakal. Tenhle chlap, kterého jsem vždy nenáviděl, mi do vězení napsal ten nejlepší dopis," cenil si Becker třístránkového vzkazu od tenisového kolegy.

„Když jsem to četl, tak jsem si říkal, že jsem udělal spoustu chyb, ale musel jsem také udělat pár dobrých věcí," pokračoval.

Becker sice zažil velký životní pád a těžkou zkoušku, nicméně nespadl na úplné dno. Ruce pryč od něj nedal třeba jeho celoživotní sponzor Puma či stanice Eurosport, kde pracuje jako tenisový expert, a další partneři.

„Jsem si dobře vědom, že jsem dostal druhou šanci," uvedl kajícně šestinásobný grandslamový šampion.

Reklama

Související témata: