Hlavní obsah

Becker opustil vězení! Z 2,5 let si odpykal osm měsíců

Trojnásobný wimbledonský vítěz Boris Becker po osmi měsících opustil britské vězení, kde si měl původně odpykat dva a půl roku za maření insolvenčního řízení. Jeho právník médiím sdělil, že Becker odletěl do Německa. Další trest pětapadesátileté bývalé světové jedničce po návratu do rodné země nehrozí.

Foto: Frank Augstein, ČTK/AP

Boris Becker je opět na svobodě.

Článek

"Náš klient Boris Becker byl propuštěn z vězení v Anglii a dnes odcestoval do Německa. Svůj trest si odpykal a v Německu nečelí žádným trestněprávním omezením," uvedl Beckerův právník Christian-Oliver Moser. Dodal, že další informace o svém klientovi včetně místa jeho pobytu poskytovat nebude.

Becker žil v posledních deseti letech v Anglii a letos v dubnu jej londýnský soud poslal za mříže kvůli zatajování majetku nebo nezákonnému převodu stovek tisíc eur, aby se vyhnul vyrovnání dluhů po vyhlášení bankrotu. Trest si odpykával ve věznici Huntercombe v hrabství Oxfordshire. O jeho chystaném předčasném propuštění, jež bylo podle agentury SID výsledkem snahy ulevit přeplněným britským věznicím, informovala média před týdnem.

Šestinásobný grandslamový šampion po bankrotu převedl stovky tisíc liber ze svého obchodního účtu na jiné účty, mezi něž patřily účty bývalé manželky Barbary a tehdejší manželky Lilly, s níž se rozváděl. Také nepřiznal nemovitost v Německu, bankovní půjčku 825.000 eur a podíl v technologické firmě.

Reklama

Související témata: