Hlavní obsah

Belgičanka Heninová byla vyhlášena nejlepší tenistkou roku 2007

KEY BISCAYNE

Podruhé v kariéře získala belgická tenistka Justine Heninová ocenění ženské asociace WTA pro nejlepší hráčku uplynulého roku. V anketě, v které hlasovali tenisoví novináři z celého světa, uspěla poprvé v roce 2003. Mezi deblovými páry si vysloužily ocenění Cara Blacková ze Zimbabwe a Američanka Liezel Huberová.

Článek

Aktuální světová jednička Heninová vyhrála loni deset z 14 turnajů, do kterých se přihlásila, včetně grandslamových triumfů na Roland Garros a US Open. Za sezónu vydělala jako první v historii přes pět miliónů dolarů.

Huberová s Blackovou byly neméně úspěšně v deblových soutěžích: vyhrály Australian Open, Wimbledon i závěrečný Turnaj mistryň. Huberová ve čtvrtek zároveň obdržela ocenění za charitativní činnost, které udělují samy tenistky.

Srbka Ana Ivanovičová byla vybrána jako hráčka s největším výkonnostním vzestupem, Američanka Lindsay Davenportová zvítězila v kategorii návrat roku. Nováčkem roku byla vyhlášena Maďarka Agnes Szavayová.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články