Hlavní obsah

Vondroušová má být jedničkou, Muchová netrénovala. Pála prozkoumával varianty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve čtvrtek se losuje, v pátek se pak začíná naostro. Český tenisový tým, který se chystá na pražskou kvalifikaci Billie Jean King Cupu proti Britkám, ale postihla jedna nepříjemnost. Karolína Muchová je nemocná a dostala jednodenní volno.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Markéta Vondroušová během přípravy na utkání BJKC s Velkou Británií.

Článek

„Víc bych to nerozebíral. Není to nic strašného. Volný den jí určitě pomůže," nehroutil se kapitán Petr Pála, který na místo domácí jedničky počítá s Markétou Vondroušovou. A kdo nastoupí spolu s ní?

„Řekl jsem, ať jsou všechny holky připravené. Kdokoliv může nastoupit za rozhodnutého nebo nerozhodnutého stavu. Opravdu nevím, koho zítra nahlásím," dodal Pála, který má v týmu ještě Terezu Martincovou, Marii Bouzkovou a Lindu Fruhvirtovou. Zdravotní stav by neměl vyřadit ze hry ani Muchovou. „Přístup holek je super, všechny makají, aby byly nachystané."

Češky jsou v domácím prostředí favoritkami i bez tří žebříčkově nejvýše postavených hráček Barbory Krejčíkové, Karolíny Plíškové a Petry Kvitové. A to i když proti nim nastoupí vítězka US Open Emma Raducanuová, která má však minimální zkušenost s antukovým povrchem.

„Kurty jsou tu skvělé. Na to, že je jaro a nedávno mrzlo, tak jsou připraveny úžasně," věří Pála, že česká zbraň bude fungovat, ačkoli na pátek je zatím hlášen déšť a v sobotu by teplota měla klesnout na nějakých deset stupňů.

„Musíme se připravit na různé varianty i vzhledem ke čtyřhře. Pokud bude všechno v pořádku, tak Markéta bude hrát v sobotu první zápas, některá z holek druhý a je otázka, jestli pak bude moct zasáhnout do deblu, nebo ne. Spíš budu řešit tohle než počasí. Na čtyřhru tam máme tři varianty a ty bych nerad odkrýval," dodal tajemně Pála.

Reklama