Hlavní obsah

Zraněnou Siniakovou v týmu tenistek nahradily Bouzková a Linda Fruhvirtová

Zraněná světová deblová jednička Kateřina Siniaková vypadla z nominace tenistek na duel s Velkou Británií v kvalifikaci o postup na finálový turnaj Poháru Billie Jean Kingové. Kapitán Petr Pála ve čtvrtek oznámil. že tým doplnila Marie Bouzková a premiérově povolal i šestnáctiletou Lindu Fruhvirtovou. Utkání se uskuteční příští týden 15. a 16. dubna na antuce pražské Štvanice na malém centrkurtu.

Foto: Mark J. Terrill, ČTK/AP

Kateřina Siniaková na turnaji v Miami

Článek

Jedničkou Češek pro zápas bude finalistka Roland Garros i olympiády v Tokiu Markéta Vondroušová a v sestavě jsou ještě Tereza Martincová a Karolína Muchová.

Siniaková vzdala koncem března na turnaji v Miami duel třetího kola kvůli potížím v oblasti žeber. "Čekal jsem na zprávu od Katky a od doktorů, jak to bude vypadat, do poslední chvíle," řekl v nahrávce pro média Pála. Bouzkovou a nadějnou Fruhvirtovou povolal ve středu večer.

Po nedělním srazu začnou tenistky trénovat v pondělí. "A už to doufám pojede bez zranění a nemilých překvapení," přál si Pála. Kapitáni mají případně ještě možnost vyměnit až tři hráčky hodinu před losem pořadí zápasů (14. dubna).

Foto: Jim Rassol, ČTK/AP

Linda Fruhvirtová na turnaji v Miami.

Kvůli zranění lokte nemůže Pála počítat se světovou dvojku a loňskou vítězku Roland Garros Barborou Krejčíkovou. K dispozici tentokrát po domluvě s kapitánem nebudou dřívější jedničky týmu Karolína Plíšková a Petra Kvitová.

Britský tým povede dvanáctá hráčka světa Emma Raducanuová. Loňskou senzační šampionku grandslamového US Open ve výběru kapitánky Anne Keothavongové doplňují Harriet Dartová, Katie Swanová a Sonay Kartalová.

S Británií půjde o sedmý vzájemný souboj, bilance je vyrovnaná 3:3. Češky vyhrály soutěž jedenáctkrát. Britky se dostaly čtyřikrát do finále, naposledy před 41 lety.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články