Hlavní obsah

Tenisový nešťastník roku! Nejpodivnější zranění, jaké jsem kdy na kurtu viděl, říká expert

Tenisté občas schytají nepříjemný úder míčkem, například do choulostivých partií. Většinou však od protihráče. Trefit sám sebe do oka, to už je docela umění. Australanovi Johnu Millmanovi se to v zápase s Američanem Marcosem Gironem na turnaji v Acapulku povedlo. V utkání se snažil pokračovat, ale nakonec jej musel skrečovat.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Bizarní zásah. Tenista trefil sám sebe do oka.Video: sntv

 
Článek

K bizarní situaci došlo ve třetí hře druhé sady, kdy Australan prohrával 6:7 a 0:2. Giron zkazil první podání a Millman mu míček chtěl vrátit, nic zvláštního. Jenže tenisák nešťastně zasáhl tak, že sám sebe trefil do oka.

Australan si držel tvář, ukrýval poraněné místo a s bolestivou grimasou se složil na kurt. Následně požádal o ošetření. V zápase se poté snažil ještě pokračovat, jenže měl zřejmě rozmazané vidění, a tak utkání skrečoval. Do druhého kola turnaje v Mexiku tak postoupil Američan Giron. V něm porazil Španěla Carreňa-Bustu a nyní ho čeká Řek Tsitsipas.

Nešťastný Millmanův zásah vzbudil ve sportovním světě pozdvižení. „To je asi nejpodivnější zranění, které jsem kdy na kurtu viděl," řekl například Scott Reichel, expert na sportovní sázení. Australan poté na sociálních sítích sdílel fotografii se zalepeným okem a popiskem: „Vždy sledujte míček."

Reklama

Související témata: