Hlavní obsah

Bývalé jedničky Venus Williamsová a Wozniacká dostaly divoké karty na US Open

Na posledním tenisovém grandslamu sezony US Open si na divokou kartu zahrají i bývalé světové jedničky Venus Williamsová a Caroline Wozniacká. O jejich startu ve středu informovali pořadatelé newyorského turnaje, který začne 28. srpna.

Foto: Profimedia.cz

Dánská tenistka Caroline Wozniacká dostane šanci zahrát si na grandslamovém US Open.

Článek

Třiačtyřicetiletá Williamsová US Open dvakrát vyhrála, naposledy v roce 2001. O deset let mladší Dánka byla Flushing Meadows dvakrát ve finále. Obě se nedávno vrátily na kurty po delší pauze.

Williamsová od ledna nehrála bezmála půl roku kvůli zranění. V pondělí však na turnaji v Cincinnati vyřadila světovou šestnáctku Rusku Veroniku Kuděrmětovovou a poprvé od roku 2019 zdolala soupeřku z elitní dvacítky žebříčku.

Wozniacká se vrátila po mateřské pauze a více než třech letech. V Montrealu před týdnem podlehla v druhém kole wimbledonské šampionce Markétě Vondroušové, tento týden v Cincinnati skončila hned po úvodním zápasu.

Williamsové patří ve světovém žebříčku 533. místo, Wozniacká je o 99 pozic za ní. Do mužské dvouhry dostal divokou kartu například domácí tenista John Isner.

Reklama

  5 : 7, 4 : 6 Nadal - Lehečka 5 : 7, 4 : 6 konec
20240430T21 : 30:00+0200
Nadal vs. Lehečka
Nadal vs. Lehečka
Nadal
Lehečka