Hlavní obsah

Djokovič - Štěpánek 4:6, 6:2, 6:2, 6:2Další senzace se nekonala. Štěpánek vyhrál set, zbytku duelu vládl Djokovič

Londýn
Aktualizováno

Namlsaní čeští tenisoví fanoušci mohli ve Wimbledonu alespoň chvíli doufat v další senzační vyřazení favorita. Radek Štěpánek totiž v pátečním duelu 3. kola se světovou jedničkou Novakem Djokovičem vyhrál první set, další průběh zápasu na centrálním kurtu byl ale zcela v režii srbského obhájce trofeje.

Foto: Dylan Martinez, Reuters

Tenista Radek Štěpánek na Wimbledonu v utkání proti Novaku Djokovičovi

Článek

Třiatřicetiletý Štěpánek, čtvrtfinalista Wimbledonu z roku 2006, začal aktivně, využíval čopy a chodil po podání k síti. Dal vzpomenout na někdejší styl servis-volej, který už skoro nikdo nevyužívá, a občas zahrál krásné míče k lajnám.

První set Štěpánek (27. ATP) získal díky brejku v desáté hře. "Pak jsem, bohužel, prohrál hned první servis a on se dostal na koně a byl lepší. Šance jsem měl ještě ve třetím setu, ale nevyhrál jsem na jeho začátku ani jeden ze čtyř gamů, i když jsem měl brejkboly a gameboly, což jemu dodalo obrovský klid," hodnotil Štěpánek, který proti skvěle returnujícímu Srbovi získal ve zbytku utkání už jen šest gamů.

V závěru utkání oba hráči věděli, jak zápas dopadne, a dobře se bavili. Štěpánek se přesto nevzdával, a když za stavu 0:4 ve čtvrtém setu získal první hru, povzbuzoval publikum, ať začne fandit. "Snažil jsem se to odlehčit, protože předváděl smršť returnů, prohozů a trefoval všechno. Musel jsem se tomu bránit, vymýšlel, co a jak hrát, a proto jsem se to snažil uvolnit, ale na všechno přišla rázná odpověď," řekl.

Štěpánek si poprvé v kariéře zahrál na wimbledonském centrkurtu a přes porážku si zápas užil. "Je to fantastický. Když tam člověk vstoupí, tak ví, že vstoupil do tenisového chrámu, a ten pocit na jiném centrkurtu nemá. Byla to pocta," řekl Štěpánek, který hrál na hlavním kurtu jako první po čtvrteční výhře Lukáše Rosola nad Rafaelem Nadalem.

Peschkeová titul v deblu neobhájí

Už ve druhém kole zhasla naděje Květy Peschkeové a Slovinky Katariny Srebotnikové na obhajobu loňského deblového triumfu. Třetí nasazený pár prohrál s italskou dvojicí Francesca Schiavoneová, Flavia Pennettaová po setech 3:6, 6:4 a 1:6.

Peschkeová se Srebotrnikovou letos nemají tak skvělou sezonu jako loni. Vyhrály turnaj v Sydney, ale pak se jim tolik nedařilo. "Po tom prvním půlroku, který jsme odehrály, nebo spíše neodehrály, bude obhajoba těžká. Naše forma se lehce zvedá, ale ještě není tam, kde by měla být," řekla Peschkeová po 1. kole.

Česko-slovinský pár podlehl Italkám za hodinu a tři čtvrtě a se Schiavoneovou s Pennettaovou letos prohrál už podruhé; poprvé to bylo v Římě.

Wimbledon
Muži, dvouhra - 3. kolo:
Djokovič (1-Srb.) - Štěpánek (28-ČR) 4:6, 6:2, 6:2, 6:2ON-LINE
Muži, čtyřhra - 2. kolo:
Cerretani, Roger-Vasselin (USA/Fr.) - Kukuškin, Rosol (Kaz./ČR) 6:4, 2:6, 3:6, 6:3, 6:4
Ženy, čtyřhra - 2. kolo:
Uhlířová, Grandinová (11-ČR/JAR) - Domínguezová, Suárezová (Šp.) 6:2, 4:6, 6:4, Pennettaová, Schiavoneová (It.) - Peschkeová, Srebotniková (3-ČR/Slovin.) 6:3, 4:6, 6:1, Govorcovová, Minellaová (Běl./Luc.) - Benešová, Záhlavová-Strýcová (8-ČR) 7:5, 7:5.
Smíšená čtyřhra
Petzschner, Kerberová (Něm.) - Moser, Uhlířová (Něm./ČR) 6:2, 6:3.

Reklama

Související témata:
  Medveděv - Lehečka dnes 20 : 00
20240502T20 : 00:00+0200
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv vs. Lehečka
Medveděv
Lehečka