Hlavní obsah

Del Potro si po Wimbledonu musí dát kvůli koleni pauzu. S Českem by ale stejně nehrál

Buenos Aires

Argentinský tenista Juan Martín del Potro si musí naordinovat kvůli poraněnému koleni z Wimbledonu krátkou zdravotní pauzu. Po návratu do Buenos Aires šel sedmý hráč světa na magnetickou rezonanci, která ukázala lehké podvrtnutí. Vazy ani meniskus poškozeny nebyly.

Foto: Stefan Wermuth, Reuters

Argentinský tenista Juan Martín Del Potro ve Wimbledonu.

Článek

Del Potro měl levé koleno už ve Wimbledonu zatejpované a hned v úvodu čtvrtfinálového zápasu se Španělem Davidem Ferrerem si ho ještě podvrtnul. Řekl si o lékařskou pomoc, přesto Ferrera ve třech setech vyřadil. Následně sehrál vyrovnanou bitvu se světovou jedničkou Novakem Djokovičem, jemuž nakonec podlehl.

"Bude pokračovat v léčbě, případně lehce cvičit," oznámil po vyšetření Del Potrův zástupce. Na část sezóny na tvrdém povrchu by měl být čtyřiadvacetiletý tenista fit.

Zářijové semifinále Davisova poháru s českými tenisty v Praze by Del Potro hrát neměl. Už na přelomu roku se totiž rozhodl, že týmovou soutěž letos vynechá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.