Hlavní obsah

Djokovič může obhajovat titul na French Open. Nechal se naočkovat proti koronaviru?

Humbuk kolem tenisty Novaka Djokoviče z Austrálie se na druhém grandslamovém turnaji opakovat nejspíš nebude. Ne však kvůli tomu, že je téma koronaviru vzhledem k probáhající ruské agresi na Ukrajině na pomyslné druhé koleji. V Melbourne nemohl slavný Srb hrát, protože nebyl proti covidu očkovaný, což odporovalo tamním pravidlům. Řada států však nyní rozvolňuje protikoronavirová opatření, Francii nevyjímaje. To znamená, že Novaku Djokovičovi svitla naděje pro účast na tenisovém French Open.

Foto: @christophclarey, Twitter

Novak Djokovič bude moct zřejmě obhajovat titul z French Open.

Článek

Srbský tenista Novak Djokovič nezažívá příliš povedené období. Po noční můře, kterou zažil v lednu v Austrálii, kdy jako neočkovaný žádal o výjimku pro start na grandslamovém turnaji, a nakonec byl ze země deportován, se sice vrátil k tenisu, ale v Dubaji prohrál ve třetím kole s českým tenistou Jiřím Veselým. Kvůli tomu také po dlouhých měsících přišel o post světové jedničky, když ho z trůnu sesadil Rus Daniil Medveděv.

V tomto týdnu přišlo další překvapení. Srb se rozešel se svým dlouholetým trenérem Mariánem Vajdou, který mu pomohl ke 20 grandslamovým titulům. Útok na další trofeje na grandslamových akcích halila nejistota spojená s pravidly, která směrem ke koronaviru platí v jednotlivých zemích.

Djokovič dříve prohlásil, že tyto turnaje raději obětuje, než aby se nechal očkovat, jenže teď čtyřiatřicetiletému tenistovi svitla naděje, že na květnovém Roland Garros dostane možnost hrát. Francie totiž od 14. března rozvolňuje protiepidemická opatření.

„Situace se díky našemu společnému úsilí zlepšuje. Od pondělí 14. března pozastavíme uplatňování očkovacího průkazu," uvedl premiér Jean Castech. Dosud se jím lidé museli prokazovat v případě návštěvy restaurací či kulturních akcí, sportovních nevyjímaje.

Dvacetinásobný grandslamový šampion by se tedy mohl na přelomu května a června pokusit o obhajobu titulu na French Open i bez očkování. Představit by se mohl už v dubnu na turnaji Masters v Monte Carlu, který ovládl v letech 2013 a 2015.

Reklama

Související témata: