Hlavní obsah

Nevypadá to dobře! Německý tenista naříkal bolestí, teď přišla další nepříjemná zpráva

Naříkal bolestí a trpěl jako zvíře. Drsné zranění zkřivilo tvář německého tenisty Alexandera Zvereva v semifinále Roland Garros do nepřirozené grimasy. A teď je jasné proč. Podle prvního vyšetření má tenista potrhané postranní vazy na pravé noze. Další vyšetření podstoupí po návratu domů v pondělí. Třetí hráč světa o tom informoval na svém instagramu.

Foto: Thibault Camus, ČTK/AP

Alexander Zverev s bolestivou grimasou v tváři poté, co se vážně zranil v semifinálové bitvě na French Open.

Článek

"Nyní jsem na cestě zpět domů. Podle prvních lékařských kontrol to vypadá, že jsem si přetrhl několik postranních vazů na pravé noze. V pondělí letím do Německa, abych podstoupil další vyšetření a rozhodl se pro nejlepší a nejrychlejší způsob léčby," napsal na sociální síti pětadvacetiletý Zverev.

Olympijský vítěz z Tokia a finalista předloňského US Open se zranil v semifinálovém zápase Roland Garros s třináctinásobným šampionem Rafaelem Nadalem. Za stavu 6:7, 6:6 se Zverevovi při zahrávání vítězného míčku zasekla noha při skluzu na antuce a nekoordinovaně spadl na zem. Kurt opustil na vozíku, později se vrátil na hřiště o berlích a utkání vzdal. Ze hřiště ho vyprovázel potlesk.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Alexander Zverev (@alexzverev123)

Podle jeho bratra a manažera Mischy Zvereva bude pondělní vyšetření klíčové pro další plány. "Navštíví několik lékařů a poté budeme vědět víc. Pondělí je rozhodujícím dnem. Nevypadá to sice dobře, ale stále je naděje," řekl Mischa Zverev.

Po Zverevově skreči postoupil do finále Nadal, který může v Paříži zaútočit na rekordní 22. grandslamový titul v kariéře. Šestatřicetiletý Španěl vyzve v nedělním finále od 15:00 Nora Caspera Ruuda.

Reklama