Hlavní obsah

Sen o finále je pryč! Krejčíková se Siniakovou dramatickou bitvu prohrály

Paříž/Praha
Aktualizováno

Sen o postupu do finále čtyřhry French Open je pryč. České tenistky Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou prohrály s maďarsko-francouzským párem Timea Babosová, Kristina Mladenovicová po obrovské bitvě 1:2 na sety. Úvodní sadu vyhrály Babosová s Mladenovicovou 6:2, druhý se stal kořistí českého páru (6:4), rozhodující dějství pak získaly poměrem 7:5 soupeřky českých tenistek.

Foto: Profimedia.cz

Krejčíková se Siniakovou hrají o postup do finále French Open

Článek

Krejčíková a Siniaková dopadly stejně jako o den dříve Petra Kvitová ve dvouhře a také ony měly množství brejkbolů, ale využily jen čtyři z 15.

Český pár se jako už dvakrát v letošním turnaji nadechoval k obratu. Po ztracené první sadě prohrál prvních osm výměn druhého setu a bylo to 0:2. Vývoj druhé sady ale otočily a po brejku při podání Mladenovicové na 4:3 už set dopodávaly.

Na úvod rozhodující sady pak nevyužily brejkboly v první hře při podání Babosové ani ve třetí proti servisu Mladenovicové. Nakonec uspěly v páté hře a za stavu 3:2 podávala Krejčíková. Češky měly výhodu a balon z rakety Babosové padl k postranní lajně, čárová rozhodčí ohlásila dobrý míč, což hlavní potvrdila, a Češky nevěřícně koukaly. Ještě chvilku nad místem stály a divily se. Rozhozená Krejčíková pak o servis přišla na 3:3.

Za stavu 4:5 odvrátily Češky první mečbol, pak neproměnily brejkbol za stavu 5:5 při podání Mladenovicové a o zápas vzápětí přišly. Při podání Siniakové odvrátily další čtyři mečboly, ale při celkově šestém už nestačily na volej Mladenovicové.

Krejčíková a Siniaková hrály semifinále čtyřhry grandslamu poprvé od roku 2018, kdy společně triumfovaly na Roland Garros a na trávě ve Wimbledonu.

Vítězky duelu se střetnou s vítězkami duelu Alexa Guarachiová (Chile), Desirae Krawczyková (USA) - Nicole Melicharová (USA), Iga Šwiateková (Polsko).

Polka si na French Open navíc zahraje o titul ve dvouhře, kde jí bude soupeřkou přemožitelka Petry Kvitové Sofia Keninová.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 38 milionů eur):
Ženy - čtyřhra, semifinále:
Krejčíková, Siniaková (4-ČR) - Babosová, Mladenovicová (2-Maď./Fr.) 2:6, 6:4, 5:7
Junioři - Čtyřhra, semifinále:
Oliveira, Rodrigues (8-Braz.) - Krumich, Svrčina (ČR) 6:2, 6:4
Ostatní výsledky najdete zde >>>

Reklama