Hlavní obsah

Zkrat ruského tenisty Rubljova na French Open! Jen o vlásek unikl diskvalifikaci

Není nijak neobvyklé, že tenistům občas na kurtu ujedou nervy a svůj vztek si vybijí například mrštěním rakety o zem, nebo přímo jejím zdemolováním. Ruský tenista Andrej Rubljov však v úvodním kole French Open po prohraném prvním setu vztekle napálil míček do své lavičky, od které se odrazil k hlavě jednoho z dobrovolníků. Jen se štěstím neskončil přímo v jeho obličeji, ale „pouze“ mu srazil z hlavy kšiltovku.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Rus Andrej Rubljov mohl být diskvalifikován z French Open.

Článek

Světová sedmička nezažila povedený vstup do utkání s Korejcem Kwonem. Rus Rubljov prohrál tie-break první sady poměrem 5:7 a během přestávky mezi sety si potřeboval nějak vybít svou frustraci.

Rozhodl se vší silou napálit míček do své lavičky, jenže vůbec nebral v potaz dobrovolníky, kteří se pohybovali v jeho blízkém okolí. Jeden z nich tak málem schytal odražený míček přímo do obličeje. Nebýt jeho pohotové reakce, byl by Rubljov diskvalifikován. Takhle to schytala jen dobrovolníkova kšiltovka a on mohl dál v klidu upravovat dvorec.

To tenista v klidu rozhodně nebyl. Když se usadil na lavičku, tak ještě mrštil lahví s vodou o kurt. Tou však již naštěstí nikoho neohrozil. Svého chování po zápase, který nakonec po setech 6:7, 6:3, 6:2 a 6:4 vyhrál, litoval. „Na chvíli jsem úplně ztratil hlavu. Hrozně lituji toho, co jsem udělal. Je nepřípustné napálit míček tak, jak jsem to udělal já. Měl jsem raději mrštit raketou o lavičku, protože míček mohl někoho zranit," uvedl Rubljov.

Podobný incident se stal před dvěma lety na US Open, kdy Novak Djokovič po prohraném gamu v úvodním setu osmifinále se Španělem Pablem Carreňem odpálil míček a trefil čárovou rozhodčí do krku. I když se jí šel tenista hned omluvit, z turnaje byl diskvalifikován.

Na závěr Rubljov, kterého ve čtvrtek od 16:15 čeká duel druhého kola French Open s Argentincem Delbonisem, dodal, že jeho čin byl neprofesionální a doufá, že už se to nikdy nestane.

Reklama

Související témata: