Hlavní obsah

Grandslamová šampionka opustila kurt v slzách. Její start na Australian Open je v ohrožení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zraky tenisových fanoušků se netrpělivě upínají k prvnímu grandslamu nové sezony, kterým bude již tradičně Australian Open, které startuje 16. ledna. V plném proudu již jsou přípravné turnaje, včetně toho v Aucklandu, kterého se zúčastnila i britská hvězdička Emma Raducanuová. Ta však po vítězství nad Lindou Fruhvirtovou musela svůj druhý zápas vzdát a kurt opouštěla v slzách.

Foto: @IndySport, Twitter

Britská tenistka Emma Raducanuová opouštěla kurt v Aucklandu v slzách.

Článek

Dvacetiletá tenistka si v úterý poradila s českým sedmnáctiletým talentem Lindou Fruhvirtovou, kterou porazila 4:6, 6:4 a 6:2 a postoupila v Aucklandu do druhého kola, kde ji čekala Slovenka Viktoria Kužmová.

Zápas měla skvěle rozehraný, vždyť v prvním setu nadělila čtyřiadvacetileté Slovence kanára. Udělala jen tři nevynucené chyby a procentuální úspěšnost prvního podání měla 70 procent. Ve druhém setu se však situace na kurtu změnila. Raducanuová nedokázala využít řady brejkbolových šancí, a nakonec v pátém gemu ztratila podání.

V závěru setu už kvůli bolestem v levém kotníku nemohla předvést stoprocentní výkon a prohrála ho 5:7. Nepomohlo ani ošetření, a tak byla britská tenistka nucena na začátku třetí sady zápas skrečovat. Z kurtu odcházela v slzách, protože si byla dobře vědoma toho, že Australian Open startuje již za 11 dní a není jasné, zda své zranění stihne do té doby vyléčit.

Je to už posedmé na okruhu WTA, co Raducanuová musela skrečovat kvůli zdravotním problémům. Před dvěma lety na Wimbledonu musela odstoupit kvůli dýchacím potížím, před rokem na turnaji Abierto Zapopan ji zase přemohla únava a křeče. Na turnaji na Novém Zélandu doufala, že získá formu před blížícím se grandslamem, jenže její účast je nyní nejistá.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.