Hlavní obsah

Munar - Pavlásek 6:7, 6:4, 7:5Historický propadák! Čtyři Češi nepřešli v Prostějově přes druhé kolo

Prostějov
Aktualizováno

Čtyři čeští tenisté - Jiří Veselý, Adam Pavlásek, Václav Šafránek a Zdeněk Kolář - dohráli ve druhém kole na tenisovém antukovém challengeru v Prostějově. Pro domácí zástupce skončil turnaj takhle rychle poprvé v historii.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Jiří Veselý (na snímku) na tenisovém challengeru Moneta Czech Open 2018 v Prostějově.

Článek

Adam Pavlásek, který včera překvapil vyřazením turnajové dvojky Pabla Cuevase z Uruguaye nestačil na Španěla Jaumeho Munara, jemuž podlehl po téměř třech hodinách 6:7, 6:4.7:5.

Nedařilo se ani Václavu Šafránkovi, jehož z kurtu doslova vyprovodil (6:1, 6:0) Rakušan Melzer a dohrál také Zdeněk Kolář po porážce s Italem Gaiem 5:7, 0:6. Jiří Veselý coby poslední česká naděje prohrál Švédem Eliasem Ymerem 2:6, 6:3, 4:6.

„Výkon to byl z mé strany strašný, řekl bych přímo příšerný, bez jakéhokoliv konceptu, smyslu. Moje hra neměla žádnou myšlenku. Nedal jsem prakticky ani žádný první servis, vyhazoval jsem returny... Soupeř naopak zahrál skvěle takticky, dával to vysoko, nikam nepospíchal a produkoval přesně to, co na mě platí. Zkoušel jsem měnit rytmus, ale byly to pokusy, které nemají s tenisem nic společného. Ve stovce s tím nemám co dělat. Bohužel, po právu z ní vypadávám," sypal si popel na hlavu zlomený Veselý.

Jak z krize ven?

Co bude dál, zatím neví. „Je na čase si sednout a pořádně všechno promyslet. Rok je ještě dlouhý a pořád s tím jde ještě něco udělat. Rozhodně však ne s takovým přístupem, myšlením, co teď mám. Hlava je jednou nahoře, podruhé dole. Nemám žádnou vyrovnanost. Samozřejmě, nyní vidím všechno černě. Je mi do breku. Hra, kterou jsem předváděl před rokem, byla o dvě, tři třídy jinde. Mám pocit, že čím více se snažím, tím méně to jde. Mrzí mě, v jaké jsem situaci, ale musím se kousnout a jet dál. Potřebuji se uklidnit, možná se na pár dnů zašít, snažit se to přebojovat a třeba se to zlomí," hledal východisku z nynějšího zmaru aktuálně stále druhý nejlepší český tenista.

Pavlásek ztratil prakticky vyhraný zápas. Ve třetím setu vedl 5:2 a za stavu 5:3 při vlastním servisu neproměnil dva mečboly. „Celý zápas byl nahoru, dolů. Jednou jsem táhl já, pak zase on. Byl jsem to ale já, kdo musel tvořit hru a k tomu patří chyby, kterých jsem udělal hodně," kál se viditelně rozladěný Pavlásek.

Kamenem úrazu byl podle něj servis. „Měl jsem ho o sto procent horší než včera. Prakticky jsem hrál jen přes druhý. To je to, co mě sráží. Nedokáži na servisu udržet konstantu. To je pak znát. Víte, že se bude pořád hrát o to je strašně svazující. Speciálně s tímto frajerem, který jen liftoval a nekazil, to bylo o to těžší. Kdyby mi to tam padalo, mohl jsem se více soustředit na můj return, ale to je jen kdyby," říkal prostějovský tenista.

Šafránek s Melzerem, který letos dokázal porazit i Itala Cecchinata, semifinalistu právě probíhající grandslamové Paříže, totálně propadl a uhrál jen jeden gam.

„Jeho styl mi nevyhovuje. Na nějaké nachystání útoku mi nedal čas. Fyzicky jsem se přitom cítil dobře. Výsledek možná neodpovídá průběhu hry. Ale je takový, jaký je. Vlastně ani nevím, jak mám turnaj po takové porážce hodnotit. V prvním kole se mi však podařilo otočit téměř ztracený zápas, takže to mohlo být horší," kroutil hlavou nešťastný Šafránek.

Tenisový challenger Moneta Czech Open v Prostějově (antuka, dotace 127 000 eur):
Dvouhra - 2. kolo:
Munar (Šp.) - Pavlásek (ČR) 6:7 (6:8), 6:4, 7:5
Gaio (It.) - Kolář (ČR) 7:5, 6:0
G. Melzer (Rak.) - Šafránek (ČR) 6:1, 6:0
E. Ymer (Švéd.) - Veselý (5-ČR) 6:2, 3:6, 6:4
Pella (4-Arg.) - Domingues (Portug.) 7:5, 6:3
Djere (Srb.) - Kukuškin (7-Kaz.) bez boje
Caruso (It.) - Albot (8-Mold.) 6:3, 7:5
García-López (1-Šp.) - Bellucci (Braz.) 6:1, 7:6 (7:4)

Reklama

Související témata: