Hlavní obsah

Hon na Kvitovou. Tenisový svět žasne nad selháním slavné Češky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká tenistka Petra Kvitová zažila katastrofální vstup do nové sezony, když v úvodním zápase na turnaji v australském Adelaide prohrála 7:6, 5:7 a 2:6 s domácí Priscillou Honovou, které patří až 264. příčka na žebříčku WTA. Její marný boj ilustrovala až neuvěřitelná výměna z úvodu třetí sady, která přes sociální sítě obletěla celý svět.

Foto: Profimedia.cz

Česká tenistka Petra Kvitová během úvodního duelu v australském Adelaide.

Článek

Kvitová v úvodním gamu rozhodující sady odvracela při svém podání za stavu 30:40 brejkbol soupeřky. Po servisu diktovala tempo výměny, jenže nedařilo se jí obranu houževnaté soupeřky definitivně zlomit.

A to ani na síti, kde měla obrovskou šanci jak z forhendu, tak z bekhendu zahrát relativně snadný vítězný míč. Jenže houževnatá Australanka se ubránila a navíc se po defenzivním lobu vymanila z obrovského tlaku. Boj o důležitý míč pokračoval přestřelkou od základní čáry, kterou nakonec po 43 sekund trvající výměně ukončila Kvitová chybou z forhendu.

Oficiální stránky WTA označily tuto výměnu za míček zápasu a potenciálně i nejatraktivnější bod zatím velmi krátkého roku 2022.

„Hon (originální verze jména tenistky Honové) znamená v češtině ,štvanice‘. A přesně tu servírovala domácí hráčka proti Kvitové, když ji brejkla na 1:0 v rozhodujícím setu. Honová se ubránila Kvitové i poté, co se světová sedmnáctka dostala na síť,“ píše WTA.

„Neumím ani popsat, jak moc jsem se na tenhle moment těšila. Jsem hrdá na to, jak jsem zápas zvládla. Tvrdě jsem pracovala na tom, abych zůstala klidná. Tyhle top hráčky vám to nedají zadarmo, musíte si to pořádně vydřít,“ říkala na kurtu šťastná Australanka po senzační výhře.

Reklama

Související témata: