Hlavní obsah

Konečně! jásala Kvitová. Ona mě zabíjí, řekla před bitvou o finále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní formu si na prestižním turnaji v Miami dál drží česká tenistka Petra Kvitová, která se po výhře v dramatickém duelu nad Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou 6:4, 3:6, 6:3 poprvé na tomto podniku probojovala mezi nejlepší čtyřku. „Konečně! Čekala jsem hodně dlouho, než se mi tu podařilo postoupit do semifinále,“ radovala se po utkání vítězka.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání Petra Kvitová - Jekatěrina AlexandrovováVideo: sntv

 
Článek

Na floridském turnaji ze série WTA 1000 startuje potřinácté v kariéře a ve všech třech předchozích čtvrtfinálových účastech nepřešla přes hráčky, které to dotáhly až na pozice světových jedniček. V roce 2014 vypadla s Marií Šarapovovou, 2019 s Ashleigh Bartyovou a 2022 s Igou Šwiatekovou. Tentokrát už to ale proti osmnácté hráčce žebříčku vyšlo.

„Věděla jsem, že Jekatěrina hraje výborně. Servíruje jako ďábel a má výbornou hru od základní čáry. Musela jsem ze sebe dostat všechno. Když vyhrála druhý set, byla to pro mě opravdu velká výzva," pokračovala Kvitová.

„Jsem šťastná, že jsem nakonec postoupila. Hodně to pro mě znamená. Obzvlášť po tom, co jsem byla už v Indian Wells ve čtvrtfinále," těšilo ji.

Zápas si držel vysokou kvalitu. Obě hráčky skončily s vyrovnanou bilancí vítězných míčů a nevynucených chyb. Agresivnější Ruska měla v tomto směru poměr 26:26 (7 es a 7 dvojchyb), Kvitová skončila se skóre 19:19 (6es a 6 dvojchyb).

Rozhodující nakonec bylo, že česká hráčka dokázala proměnit dva z devíti brejkbolů, zatímco Ruska jen jeden ze šesti.

„Jsem ráda, že mě podržel servis v důležitých momentech, hlavně ve třetím setu. Šance na brejk přišly. Využila jsem je a nakonec to pro mě bylo hodně emocionální. Těší mě, že jsem našla cestu, jak ten zápas vyhrát," pochvalovala si „Lvice" z Fulneku.

V boji o finále se utká (pátek, 21h) s pohromou favoritek v Miami Soranou Cirsteaovou. Ač jí momentální patří na žebříčku až 74. místo, na turnaji kromě dvou Češek Karolíny Muchové a Markéty Vondoroušové už šokovala vyřazením světové dvojky Aryny Sabalenkové a čtyřky Caroline Garciaové.

S Cirsteaovou má Kvitová už bohaté zkušenosti. Na vzájemné zápasy vede 6:4, v posledním duelu s ní loni v Cincinnati vyhrála 6:2, 6:3.

„Ona mě ale zabíjí na grandslamech," povzdechla si Kvitová s odkazem na vyřazení od Rumunky na Australian Open 2022 a 2021. „Musím teď chytit svoji příležitost, bude to asi podobně těžký zápas jako ten dnešní," předpokládá.

„Se Soranou jsem trénovala před turnajem, což je docela vtipné. Je také hezké, že se utkáním s někým, komu je také nad třicet let. Mám radost, že se jí tady takhle daří. Moc ráda se s ní znovu utkám," řekla dvojnásobná wimbledonská šampionka na adresu 32leté Rumunky, které se pod trenérem Thomasem Johanssonem začalo náramně dařit.

Reklama

Související témata: