Hlavní obsah

Kvitovou přivítali doma ve Fulneku. Dostala klíč od města

Fulnek

Výkřiky - vítej doma, gratulujeme a děkujeme, Petro - se v neděli odpoledne nesly zahradou fulneckého kulturního střediska, když na ni dorazila dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová. Sešlo se zde přes tři tisíce fanoušků a obdivovatelů nejlepší světové tenistky pocházející z šestitisícového městečka na Novojičínsku, které bylo před pár lety známé jen díky učiteli národů J. A. Komenskému, jež zde nějakou dobu žil a pracoval.

Foto: Denisa Telaříková, Právo

Tenistka Petra Kvitová pózuje s klíčem od města Fulnek, který jí předala starostka Jana Mocová.

Článek
Fotogalerie

Lidé se s ní fotili a nechávali si podepisovat fotografie a památníčky. Na Petru čekaly koncerty místních kapel, ona si pro fanoušky připravila dárek -speciální vystoupení přední české skupiny Chinaski. Starostka Fulneku Jana Mocová předala slavné české tenistce klíč od města.

Když Kvitová vyhrála Wimbledon poprvé v roce 2011, tak dostala od města náušnice od místní šperkařky, velký dort, ale také čestné občanství města Fulneku. Kvitová za vše poděkovala a připomněla, že je zvyklá i na negativní reakce, které se v poslední době objevily. „Říká se, že člověk musí počítat s tím, že na vrcholu hodně fouká," podotkla slavná sportovkyně.

Čtyřiadvacetiletá Kvitová je třetí českou rodačkou, která vyhrála dvouhru ve Wimbledonu. Před ní to dokázala jen Martina Navrátilová a Jana Novotná.

Reklama

Související témata: