Hlavní obsah

Macháč zlomil soupeře při setbolech. Chceme rychle třetí bod, naplánoval kapitán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dva vyhrané zápasy, 4:0 na sety. V Tel Avivu zatím v hostujícím táboře vládne maximální spokojenost. Po výhře Tomáše Macháče nad Edanem Lešemem 6:4, 7:5 mají čeští tenisté nakročeno k vítězství v daviscupové baráži s Izraelem.

Foto: Lebeda Pavel , ČTK

Český tenista Tomáš Macháč zajistil Česku druhý bod v baráži Davis Cupu s Izraelem.

Článek
Fotogalerie

„Nehrálo se mi úplně dobře, ale zvládl jsem to na dva sety," oddechl si Macháč, který ve druhé sadě čelil dvěma setbolům, ovšem díky podání situaci zachránil. „Diváci tomu za stavu 15:40 přidali, ale pořád jsem si říkal, že jsou to jen dva servisy, tak to dopadne dobře," měl správný odhad vítěz.

Lešem už poté vypadal rezignovaně, za míčky se jen ploužil, nebo je vůbec nedobíhal. „Vypadal, že si udělal těžký výron... Nevím, jestli se mu něco stalo, ale spíš jsem ho nalomil těmi setboly," předpokládal Macháč, který měl sám v minulých týdnech problém s ramenem.

Foto: Pavel Lebeda, ČTK

Český daviscupový tým v Tel Avivu: (zleva) Dalibor Svrčina, Zdeněk Kolář, Tomáš Macháč, Jiří Lehečka a kapitán Jaroslav Navrátil

I když je stav jasný, podle kapitána Jaroslava Navrátila nebyly zápasy proti neznámým Izraelcům z páté stovky světového žebříčku tak snadné.

„Jirka (Lehečka) do utkání (s Cukiermanem) dobře vstoupil, ale druhá sada nebyla podle jeho představ. Za stavu 5:4, když šel servírovat, tak neměl úplně čistou hlavu, ale dotáhl to do vítězného konce. U Tomáše jsem myslel, že to bude jednodušší zápas, měl ale trochu výpadek v tréninku a jeho výkon byl dnes průměrný. Trochu nahoru, dolů," hodnotil kapitán.

Do sobotní čtyřhry, která od 11 hodin zahajuje program druhého dne, jsou nahlášeni Zdeněk Kolář a Dalibor Svrčina, ale je víc než pravděpodobné, že česká nominace se ještě změní.

„Sedneme si a pobavíme se, jak se kluci cítí, ale není se nač šetřit. Chceme rychle udělat třetí bod," řekl Navrátil.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.