Hlavní obsah

Macháče inspiruje Jordan a je připravený čelit jedničce Medveděvovi

Tenista Tomáš Macháč věří, že může bojovat o vítězství proti elitním hráčům světa. I s inspirací od legendárního basketbalisty Michaela Jordana se o to dnes od 20:00 SEČ pokusí proti tomu nejlepšímu - ve druhém kole v Indian Wells se střetne s Rusem Daniilem Medveděvem, pro kterého půjde o první zápas v roli světové jedničky.

Foto: Gustavo Garello, ČTK/AP

Tomáš Macháč při utkání s Argentincem Diegem Schwartzmanem.

Článek

"Nejsem z těch, kteří by říkali, že jdu zápas vyhrát," řekl Macháč v rozhovoru na webu ATP Tour. "Už jsem ale odehrál pár zápasů s předními hráči, s Berrettinim a dvakrát se Schwartzmanem, mám tyhle zápasové zkušenosti a můžu s takhle dobrými hráči bojovat o výhru," uvedl.

Jednadvacetiletý Macháč je aktuálně na 158. místě žebříčku a do Indian Wells přijel po prohře českého daviscupového týmu v Argentině. Právě v Buenos Aires set a půl přehrával Diega Schwartzmana, ale poté světové čtrnáctce na jeho oblíbené antuce podlehl.

Po přesunu do kalifornské pouště se Macháč probil dvoukolovou kvalifikací a duel s Medveděvem si vysloužil výhrou v prvním kole nad Alexeiem Popyrinem z Austrálie.

S Medveděvem, který se stal poprvé v kariéře jedničkou na konci února, už se berounský rodák na kurtu potkal. V lednu si spolu zatrénovali při Australian Open v Melbourne Parku. "Skoro nechybuje, hraje výborně odzadu, podává jako bestie a skvěle returnuje. Bude těžké vyhrát, ale chci předvést svůj nejlepší výkon, abych se k výhře přiblížil," prohlásil Macháč.

Utkání se světovou jedničkou bere jako velkou výzvu. "Proto tenis hraju. Samozřejmě jde o peníze, o body a o lepší žebříček, ale nejdůležitější ve sportu jsou výkony a výhry. Postoupil jsem z kvalifikace, vyhrál první kolo a teď mě čeká jednička. To je dárek," řekl.

Po areálu v Indian Wells se procházel v tričku Los Angeles Lakers. Coby velký basketbalový fanoušek je jeho oblíbencem Michael Jordan, který ukončil kariéru dřív, než se český tenista narodil. Hvězdu především Chicaga Bulls zná z dokumentu "The Last Dance".

"Je úžasné, co dokázal. Jeho schopnosti a úspěchy jsou neuvěřitelné," řekl Macháč o Jordanovi a z jeho sportovního příběhu si bere příklad. "Naučil jsem se, že i když vám není dobře, nedaří se, tak můžete bojovat a zlepšovat hru. V tom jsem se hodně zdokonalil," řekl Macháč.

Reklama

Související témata: