Hlavní obsah

Milá gesta hvězdných tenistek. I grandslamové šampionky shánějí ochranné pomůcky a pomáhají lidem

To, co se nyní děje, není nikomu lhostejné. I tenistky se v době pandemie koronaviru snaží co nejvíce pomoci. Některé posílají přímo peníze do nemocnic, jiné draží své podepsané tenisové rakety, boty a další se třeba snaží zajistit ochranné pomůcky a jídlo. Tak se podívejte na milá gesta nejen grandslamových vítězek a bývalých světových jedniček.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Kateřina Siniaková.

Článek

Grandslamová vítězka a bývalá světová jednička v deblu Kateřina Siniaková s pomocí své kamarádky získala ochranné pomůcky, které poté darovala a zavezla jednomu z domovů pro seniory v Hradci Králové.

„Myslíme na seniory, nejen na ty vlastní,“ napsala k fotografii na sociálních sítích.

Do potravinové banky zamířila Carla Suárezová. Ta ve svém rodném městě Las Palmas ve Španělsku spolu s dalšími dobrovolníky přerozdělovala potraviny. „Jsem potěšena, že jsem mohla pomoci,“ uvedla bývalá světová šestka, která chtěla po letošní sezoně odejít z kurtů. Avšak nejspíš si kariéru prodlouží a zahraje si ještě na několika turnajích v příštím roce.

Dražit své podepsané tenisové boty se rozhodla bývalá světová jednička a grandslamová šampionka z Australian Open Victoria Azarenková. Peníze z aukce pak půjdou do fondu, který pomáhá rodinám v nouzi. Svou podepsanou tréninkovou raketu pak do dražby věnovala i nejtalentovanější tenistka současnosti Coco Gauffová.

„Jsem velice, velice šťastná, že jsem součástí projektu, díky němuž mohu pomáhat,“ prohlásila mladičká hráčka.

Finančně pomoci se rozhodla i Simona Halepová. Vítězka French Open a Wimbledonu přispěla na lékařské vybavení nemocnicím v Bukurešti.

Další grandslamová šampionka Vania Kingová pak přispěla částkou pět set dolarů několika lidem v nouzi a k tomu iniciovala kampaň, do které se již zapojila řada charitativních organizací.

Reklama