Hlavní obsah

Murraymu gratulovali i Connery s Fergusonem. Skotové vynalezli vítr, žertoval Sir Alex

New York

Nečekanou návštěvu přivítal britský tenista Andy Murray po postupu do finále grandslamového US Open přes Tomáše Berdycha na pozápasové tiskové konferenci. Olympijskému vítězi přišli osobně poblahopřát další dva slavní Skotové - herec Sean Connery a trenér fotbalistů Manchesteru United Alex Ferguson!

Foto: Adam Hunger, Reuters

Brit Andy Murray během semifinále US Open proti Tomáši Berdychovi po zkaženém míčku.

Článek

"Skotové vynalezli vítr," žertoval kouč fotbalistů Manchesteru United v narážce na povětrnostní podmínky, které více vadily Berdychově hře a Murraymu pomohly k obratu a vítězství.

Nečekanou vložku na tiskové konferenci moderoval Connery, jenž předstoupil před novináře a pozval dopředu i Fergusona, aby ho s Murraym představil. Někdejší představitel filmového Jamese Bonda sice už s tenistou dříve mluvil po telefonu, aby ho povzbudil, ale osobně se pětadvacetiletý hráč s oběma Siry setkal poprvé.

"Bylo to skvělé. Samozřejmě je to milé, když mi fandí," uvedl Murray. Ke společnému fotografování tří skotských hvězd se připojila i jeho matka Judy. "Je z tebe cítit víno," řekl jí tenista. "On mě donutil, abych si dala. A říkal mi, že svět vynalezli Skotové," bránila se kapitánka britského fedcupového týmu a ukázala na Fergusona.

Murrayho čeká páté grandslamové finále v kariéře, v němž se pokusí ukončit dlouhé čekání britských tenistů na titul z turnajů velké čtyřky. Případným triumfem by navázal na poslední úspěch Freda Perryho z roku 1936. "Doufám, že tu se mnou při finále znovu budete," řekl svým prominentním fanouškům.

Reklama

Související témata: