Hlavní obsah

Nahoru, dolů, hodnotila Kvitová. A zápas s Badosaovou? Budeme do toho šít, lákala fanoušky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nadřela se víc, než si možná představovala, ale první start po US Open dopadl pro Petru Kvitovou vítězně. Dvaatřicetiletá Češka v úvodním kole AGEL Open v Ostravě přemohla po více než dvou hodinách Američanku Bernardu Peraovou 6:3, 2:6, 6:4.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Bernarda Peraová gratuluje k postupu Petře Kvitové

Článek

„Cenné je to pro mě hodně. Ve středu večer jsem se rozhodla, že přijmu divokou kartu. Před tím jsem ale ležela s bolestí v krku v posteli," líčila Kvitová.

Po jednoznačném startu, kdy byla soupeřka narozená v chorvatském Zadaru svázaná respektem, se duel vyrovnal. Sedmadvacetiletá Peraová v ostravské v kvalifikaci už vyřadila dvě české naděje - osmnáctiletou Barboru Palicovou a o dva roky mladší Nikolu Bartůňkovou. A troufala si i na mnohem těžší kalibr.

„Fyzicky jsem to ještě nezvládala. Jak je ten povrch pomalý, tak to bylo hodně náročné. Nedal mi šanci, abych do toho víc šla. Ale ve třetím setu mi pomohl servis," řekla Kvitová, která nastřílela jedenáct es. „Bylo to nahoru, dolů, ale na to se historie neptá."

V Ostravě domácí hvězdě tradičně pomohli fanoušci. „Byli skvělí. Skandovali, roztleskávali to. Mám to tady ráda," netajila se vítězka, která se po šesti prohraných gamech za stavu 0:2 ve třetí sadě nadechla k náporu, i když nebyla rozhodně v ideálním rozpoložení. „Sedla na mě rýma," zahuhlala.

Ve druhém kole Kvitová půjde na světovou čtyřku Španělku Paulu Badosaovou, s níž má bilanci 1:1.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Petra Kvitová v zápase prvního kola proti Američance Peraové

„Hrály jsme spolu naposledy ve Wimbledonu (5:7, 6:7), a to je úplně něco jiného než hala. Ale ten její servis je výborný, na trávě se mi nedařilo ji brejknout. To bude klíč. Budeme do toho šít a hrát rychle, takže pro lidi by to mohl být hezký zápas," těší se domácí hráčka.

„Vím, že (Badosaová) sice nemá v poslední době ideální formu, ale ona je pořád výborná," dodává Kvitová.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 Bejlek - Blinkovová 4 : 6, 6 : 3, 6 : 3 konec
20240424T19 : 45:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori dnes 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík dnes 14 : 00
20240425T14 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články