Hlavní obsah

Nemůžu na kurt, když hraje Real! Nadal přišel za pořadateli s netradičním požadavkem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jednadvacetinásobný grandslamový šampion Rafael Nadal se po více jak měsíční odmlce kvůli zranění žebra, které si přivodil v Indian Wells, vrací k tenisu. Na domácím turnaji v Madridu ve středu nastoupí ke svému prvnímu utkání proti Srbovi Kecmanovičovi. Na organizátory turnaje měl však velmi zvláštní požadavek. Zápas se totiž měl původně odehrát ve stejný čas jako odvetný zápas semifinále fotbalové Ligy mistrů mezi Manchesterem City a Realem Madrid, kterého je Nadal velkým fanouškem.

Foto: Juan Medina, Reuters

Rafael Nadal se ujal čestného výkopu před utkáním Realu Madrid s Espanyolem.

Článek

Španělský tenista Nadal je velkým fanouškem Bílého baletu. Už v sobotu byl osobně přítomen triumfu hráčů Realu nad Espanyolem 4:0, kterým si s předstihem zajistili zisk rekordního 35. mistrovského titulu v historii. Proto když se dozvěděl, že jeho úvodní zápas na domácím turnaji v Madridu se Srbem Kecmanovičem je naplánován na stejný čas, jako Bílý balet hraje s Manchesterem City doma o postup do finále LM, musel se pokusit něco změnit.

„Rafa nás požádal, aby nehrál ve stejnou dobu jako Real," řekl ředitel turnaje Felicano Lopez. Ten jeho nezvyklému požadavku vyhověl. Ke svému prvnímu zápasu po zranění žebra tak Nadal nastoupí už v 16 hodin, a tak by mohl svůj oblíbený fotbalový klub podporovat od 21 hodin přímo na Santiagu Barnabeu.

Fotbalisté Realu ale budou muset proti svému anglickému rivalovi pořádně zabrat. Z Manchesteru si totiž odvezli po divoké přestřelce jednogólové manko po prohře 3:4.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori