Hlavní obsah

Paráda! Muchová je v generálce na US Open ve finále

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Česká tenistka Karolína Muchová je na prestižním betonovém turnaji v americkém Cincinnati ve finále! Olomoucká rodačka v sobotním semifinále zdolala světovou dvojku Arynu Sabalenkovou z Běloruska 6:7 (4:7), 6:3, 6:2. V nedělní bitvě o titul se česká hráčka střetne s domácí Coco Gauffovou, která zdolala světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou.

Foto: Albert Cesare, Reuters

Karolína Muchová během turnaje v Cincinnati.

Článek

Šestadvacetiletá Muchová postoupila do čtvrtého finále v kariéře a druhého letošního po červnovém Roland Garros, kde také v semifinále vyřadila v třísetové bitvě Sabalenkovou. V Paříži v souboji o titul nestačila na světovou jedničku Igu Šwiatekovou z Polska, kterou dnes v Cincinnati v semifinále porazila Gauffová. Svůj jediný triumf na okruhu WTA získala Muchová v září 2019 v Soulu.

V Cincinnati odehrála Muchová všechny zápasy na tři sety až na páteční čtvrtfinále proti krajance Marii Bouzkové, jež utkání kvůli zranění vzdala už po třech gamech. Proti Sabalenkové se Muchová dokázala vrátit do prvního setu poté, co prohrávala už 1:4, nakonec ale sadu ztratila 4:7 v tie-breaku.

Prohraný první set olomouckou rodačku nezlomil a v druhé získala klíčový brejk na 5:3, který následně proti frustrované Bělorusce potvrdila čistou hrou. V třetím setu pak chybující žebříčkové favoritce Muchová povolila jen dva gamy a proměnila první mečbol, když Sabalenková returnovala do autu.

"Byla to mimořádně těžká bitva, obě jsme bojovaly. Hrály jsme skvělé míče, pak zase občas horší. Snažila jsem se chodit k síti, měnit tempo hry, protože ona hraje velmi tvrdé údery," řekla Muchová v rozhovoru na kurtu.

Postupem do finále napodobila loňský úspěch Petry Kvitové, jež v Ohiu v rozhodujícím duelu podlehla Francouzce Caroline Garciaové.

Muchová a Gauffová si v neděli zahrají druhé největší finále svých kariér po Roland Garros, kde Američanka loni a česká tenistka letos nestačily až těsně pod vrcholem na Šwiatekovou. Ve finále turnaje kategorie WTA 1000, nejvýznamnější po grandslamech, jsou obě poprvé a čeká je první vzájemný duel.

Gauffová v semifinále porazila Šwiatekovou na osmý pokus a do finále prošla po výhře 7:6, 3:6, 6:4. Devatenáctiletá Američanka v předchozích sedmi duelech s o tři roky starší Šwiatekovou nezískala ani set, dnes se dočkala po více než hodině hry a vítězství 7:2 v tie-breaku. Polská tenistka následně srovnala, ale další hodinovou sadu získala rodačka z Atlanty při čtvrtém mečbolu, kdy Šwiateková poslala volej do autu.

Tenisový turnaj mužů a žen v Cincinnati (tvrdý povrch)
Dvouhra žen - semifinále
Muchová - Sabalenková 6:7 (4:7), 6:3, 6:2

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.