Hlavní obsah

Pcheng Šuaj brali v Číně jako modlu. Mám o ni starost, obává se Hlaváčková

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

S tanečním partnerem se Andrea Sestini Hlaváčková chystá na sobotní večer ve Star Dance a mezitím čelí dotazům, zda má nějaké bližší informace o své bývalé deblové parťačce z tenisových kurtů Pcheng Šuaj.

Foto: Profimedia.cz

Andrea Sestini Hlaváčková a Pcheng Šuaj si zahrály čtyřhru na grandslamovém Australian Open v roce 2017.

Článek

Pětatřicetiletá čínská tenistka před pár dny obvinila na sociální síti Weibo někdejšího vicepremiéra komunistické země Čang Kao-lima, že ji v roce 2018 přinutil k sexu. O půl hodiny později byl příspěvek smazán, hráčka uvedla, že pro své tvrzení nemá důkazy. A následně se odmlčela.

"Všichni se mě na to ptají, ale jsem v tom ztracená jako ostatní," řekla pro Sport.cz Sestini Hlaváčková. Obavy o osud asijské tenistky ještě vzrostly poté, co čínská státní televize zveřejnila text, o němž tvrdí, že jde o e-mail Pcheng Šuaj adresovaný šéfovi WTA Stevu Simonovi a tenistka v něm píše, že je doma a odpočívá.

"Už nějakou dobu nejsme v kontaktu, ona nikdy nebyla moc sdílný člověk. Jela takovou svoji soukromou linii," řekla o Číňance bývalá česká deblistka.

Foto: Kim Hong-ji, Reuters

Pcheng Šuaj na grandslamovém Australian Open.

"Ale moc nevěřím, že je v pořádku. Že by se ona sama rozhodla někde skrývat. Tomu asi nevěří celý svět. I kdybych ji neznala, tak bych o ni měla starost. O to větší ji mám teď," obává se Hlaváčková.

S Pcheng Šuaj nastoupila poprvé ve dvojici už v roce 2014.

"Hrály jsme spolu ve Wu-chanu a pak v Pekingu, kde jsme dokonce vyhrály. O tři roky později jsme se domluvily na celou sezonu. Začaly jsme v Šen-čenu, hrály finále Australian Open, ale v Miami mi řekla, že už nechce v deblu pokračovat a ukončila spolupráci. Neskončily jsme spolu zrovna v nejlepším, ale tak to v tenise bývá. Čert to vem, to už dávno neřeším," mávla rukou Hlaváčková.

V Číně však měla možnost poznat, jak populární doma Pcheng Šuaj je. "Brali ji tam jako modlu a obrovskou osobnost."

K událostem, o nichž Číňanka psala, mělo dojít před třemi lety, tedy v sezoně, kdy Hlaváčková končila kariéru. "Tehdy jsem o tom, co se mělo stát, nic netušila. To z hráček nevěděl nikdo."

Italský manžel české tenistky Fabrizio Sestini pracuje pro WTA, ovšem ani on nemá bližší informace, co s Pcheng Šuaj je.

Foto: Mark Schiefelbein, ČTK/AP

Čínská tenistka Pcheng Šuaj na archivním snímku.

"Taky mi volali z BBC, ale vlastně se nebylo o čem bavit, protože informace nejsou. Všichni vaří z vody, protože Čína to drží pod pokličkou," povzdechla si Hlaváčková.

Reklama

Související témata: